EkonomiGenelTürkiye

MEB’in Açıkladığı Yeni Orta Sınav Düzenlemesi

MEB Ortaokul ve Lise Düzeyinde Ortak Sınav Uygulaması Başlıyor

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı), öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla bu yıl “ortaokul ve lise düzeyinde, ülke, il ve okul genelinde 3 farklı ortak sınav uygulaması” başlatıyor.

Ortaokul ve lise düzeyinde yapılacak ortak sınavlara ilişkin ayrıntılar netleşti

Bakanlık, il ve ilçe genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlarda, bu öğretim yılına mahsus olmak üzere çoktan seçmeli soruların kullanılacağını belirtti. Gerekli altyapı hazırlandıktan sonra ise açık uçlu soruların da bu sınavlarda kullanılabileceği ifade edildi. Ancak, diğer tüm yazılı sınavlar ve kalan ortak yazılı sınavlar açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

Sınavlar iki aşamada yapılacak

Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ve yabancı dil derslerinin sınavları, yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek. Öncelikle bu derslerin yazılı sınavları yapılacak, daha sonra ise ders öğretmeni tarafından her öğrenci için yeterli zaman ayrılarak dinleme ve konuşma becerilerini ölçecek uygulama sınavları yapılacak.

81 ilde gerçekleştirilecek ortak yazılı sınavlar için ders ve tarihler geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Bu sınavlar da çoktan seçmeli sorulardan oluşacak.

MEB'in Açıkladığı Yeni Orta Sınav Düzenlemesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.