EkonomiGenelTürkiye

Mehmet Şimşek’ten 4 milyar dolarlık finansman açıklaması

Mehmet Şimşek: Türkiye AIIB’den 4 Milyar Dolar Finansman Sağlayan İkinci Ülke

Mehmet Şimşek’in AIIB Yıllık Toplantısında Yaptığı Açıklamalar

Mehmet Şimşek, Asya Altyapı Yatırım Bankası’nın (AIIB) yıllık toplantısına katıldıktan sonra sosyal medya hesabından açıklama yaptı. AIIB’den 4 milyar dolar finansman sağlayarak bu imkandan en fazla yararlanan ikinci ülkenin Türkiye olduğunu bildirdi.

Türkiye, AIIB tarafından toplamda 43,6 milyar dolar finansman sağlayan ve kurucu üyesi olduğu Asya Altyapı Yatırım Bankası’nın yıllık toplantısına katıldı. Başkanlık ve Maliye Bakanlarıyla yapılan ikili görüşmelerde AIIB’nin önemli bir paydaşı olduklarını vurguladı.

Küresel Altyapı Yatırımlarının Finansman Açığı

Küresel düzeyde altyapı yatırımlarının finansman açığının özel sektörün katılımı olmadan kapanması mümkün görünmemektedir. Bu nedenle çok taraflı kalkınma bankalarının, yeni finansal araçların geliştirilmesi ve ülkelerin ihtiyaçlarına cevap verme kapasitelerinin artırılması son derece önemlidir.

Mısır’ın ev sahipliğini yaptığı AIIB yıllık toplantısında organizasyonun ev sahibi olan dost ve kardeş ülkenin Maliye Bakanı Sayın Mohamed Maait’e misafirperverlikleri için ayrıca teşekkür ettiğini belirtti.

– Kuruluşundan bu yana üyelerine toplamda 43,6 milyar dolar finansman sağlayan, kurucu üyesi olduğumuz Asya Altyapı Yatırım Bankasının (AIIB) yıllık toplantısına katıldık. Türkiye, AIIB’den 4 milyar dolar finansman sağlayarak bu imkandan en fazla yararlanan ikinci ülke… pic.twitter.com/AL6KtTR0ky

— Mehmet Şimşek (@memetsimsek) September 26, 2023

Mehmet Şimşek'ten 4 milyar dolarlık finansman açıklaması

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.