EkonomiGenelTürkiye

Emekli Olmak İsteyen Ev Hanımları için En Güncel Bilgiler

Hedef Anahtar Kelimeler: Emekli Güncel Haberler, Aile ve Gençlik Bankası, ev hanımları emeklilik, prim ödemeleri, yaş şartı

Emekli Güncel Haberler

Aile ve Gençlik Bankası Kuruluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Aile ve Gençlik Bankasının kurulacağı müjdesini verdi. Kanun teklifinin yakın bir zamanda meclise sunulması bekleniyor. Kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak, gerekli şartları sunduk…

Aile ve Gençlik Bankası Projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesi, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projelerimizi tamamladık. Önümüzdeki dönemde Aile ve Gençlik Bankası’na dair kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız.

Doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını buraya aktaracağız. Öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçirecek ve sonrasında yaygınlaştıracağız. Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkânı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız” dedi.

Ev Hanımlarının Emeklilik Durumu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yapılan açıklamada, Aile ve Gençlik Bankasının kurulmasıyla birlikte ev hanımlarına emeklilik desteği verileceği açıklanmıştı.

Emekli olmak isteyen ve emeklilik için başvuru yapacak ev hanımlarının prim ödemelerinin 1/3’ü Aile ve Gençlik Bakanlığı tarafından karşılanacak ve prim ödemeleriyle yaş şartının tamamlanmasıyla birlikte ev hanımları emekli olabileceklerdir.

Aile ve Gençlik Bakanlığının kurulmasına ilişkin kanun teklifinin Ekim ayı içerisinde Meclise sunulması beklenmektedir. Başvuruların ise Aralık ayında alınacağı tahmin edilmektedir.

Konuyla ilgili güncel açıklamalardan haberdar olmak için cep uygulamamızı ücretsiz indirerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Emekli Olmak İsteyen Ev Hanımları için En Güncel Bilgiler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.