EkonomiGenelTürkiye

29 Ekim ikramiyesi, 15 milyon emekliyi ters köşe yaptı!

Emeklilere 29 Ekim’de Ödenecek İkramiye 5 Bin TL Olacak

Emekli maaşlarının her yıl geriye doğru gitmesine rağmen, Türkiye’deki emekli sayısı tarihi bir rekora ulaşarak 15 milyonu aştı. Son aylarda iktidar tarafından beklenen zam yapılmamış olmasına rağmen, emekli sayısının fazla olmasının gerekçe gösterildiği sınırlı artışlar gerçekleştirildi. Ancak, 2024 yerel seçimleri öncesi emeklilerin memnuniyetini sağlamak isteyen hükümet, ‘Cumhuriyet İkramiyesi’ dağıtmak için çalışmalara hız verdi.

“29 Ekim’de Ödenecek İkramiye 5 Bin TL Olacak”

Sözcü gazetesinde paylaşılan bir habere göre, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 29 Ekim tarihinde ikramiye ödemesinin gerçekleştirileceğini doğruladı. Erdursun, gelecek ay emeklilere 5 bin ila 10 bin lira arasında değişen bir ödeme yapılacağını müjdeledi. Ancak, bu ikramiye uygulamasından sadece en düşük maaş alan emeklilerin yararlanabileceğini belirtti.

29 Ekim İkramiyesi Yalnızca En Düşük Maaş Alan Emeklilere Ödenecek

Temmuz ayında yapılan yüzde 25’lik emekli zamının sadece kök aylıklara yansıtıldığını ve halihazırda 7 bin 500 lira alan milyonlarca emeklinin ücretinde herhangi bir artış olmadığını hatırlatalım. Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, en düşük emekli maaşına yönelik zam için Meclis’in açılacağı 1 Ekim tarihini işaret etse de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu tarihi yıl sonuna kadar erteledi.

Erdursun’un iddiasına göre, hükümet, en düşük emekli maaşı alan milyonların yaşadığı mağduriyeti bir nebze olsun gidermek için 29 Ekim’de planlanan 5 bin liralık ikramiye ödemesini onaylamaya hazırlanıyor. Yani, 7 bin 500 lira alan emekli vatandaşlar için 29 Ekim’de 5 bin lira ve üzeri bir ödeme yapılması beklenirken, bu rakamın üzerinde maaş alanlar ise ikramiye hakkından yararlanamayacak.

Emekli İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek?

29 Ekim tarihinde ödeneceği beklenen ikramiyelerle ilgili düzenleme henüz kesinleşmemiş olsa da, uzmanlar Cumhuriyet Bayramı’na az bir süre kaldığına dikkat çekerek, düzenlemenin gerçekleşmesi halinde Ekim ayının ilk haftasına denk gelebileceğini belirtiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Temmuz ayının ortasında kapanmış olup yeni yasama dönemi 1 Ekim tarihinde başlayacak. Bağ-Kur emeklilerinin primlerini düşürmeye yönelik torba yasa da Meclis’e 1 Ekim itibarıyla gelmesi bekleniyor. Dolayısıyla ikramiye ödemelerinin kesinleşmesi halinde bu torba yasaya eklenerek Meclis’e sunulması tahmin ediliyor. Komisyon ve Genel Kurul aşamalarının da hesaba katıldığı süreçte, en muhtemel ikramiye ödeme tarihi 18-24 Ekim olarak bekleniyor.

29 Ekim ikramiyesi, 15 milyon emekliyi ters köşe yaptı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.