EkonomiGenelTürkiye

Altın Yatırımcıları Dikkat! Yeni Kararlar Alındı!

**YASTIK ALTINDAKİ ALTINLAR EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR**

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla teşvik edici uygulamaların yapılması kararlaştırıldı. Norveç Modeli de dikkat çeken konular arasında yer aldı. İşte altınlarla ilgili detaylar.

**MECLİS’E SUNULACAK**

Meclis, 1 Ekim tarihinde açılacak ve Aile ve Gençlik Bankası için çalışmaların Meclis’in açılmasıyla birlikte sunulması planlanıyor. Bu noktada doğalgaz ve petrolden elde edilen gelirle gençlere faizsiz kredi ve ÖTV’siz telefon gibi çeşitli alanlarda sermaye elde edilecek. Ayrıca Norveç Varlık Fonu gibi bir sistemin ülkemizde uygulanması da bekleniyor.

**YASTIK ALTINDAKİ ALTINLARA DİKKAT**

Toplantının bir diğer gündem maddesi yastık altındaki altınlar oldu. Altınların ekonomiye kazandırılması için çalışmalar yapılacak ve adımların önümüzdeki günlerde atılacağı belirtildi. Hedef, yastık altındaki altınların ortalama 5 tonunun ekonomiye kazandırılmasıdır.

**ÇOK SAYIDA İSİM TOPLANTIYA KATILDI**

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya pek çok önemli isim katıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala dün düzenlenen ekonomi zirvesine katıldı.

Altın Yatırımcıları Dikkat! Yeni Kararlar Alındı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.