EkonomiGenelTürkiye

Elektrik Fiyatları Şok Artış Yaşıyor! %20’lik Zamlar Son Dakika! 1 Ekim’de Yürürlüğe Giriyor

Elektrik Faturalarına 1 Ekim’de Yapılacak Olan Okkalı Zam Haberi

Elektrik tüketimi yüksek olan ev ve iş yerleri sahiplerini endişeye sevk etti. Ekim ayıyla birlikte elektrik faturalarına yansıyacak olan ilk zam haberi duyuruldu. Sabah saatlerinde duyurulan zam haberi 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacak. Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katıldığı Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında gelecek aya dair yeni ekonomik kararlar alınırken aynı zamanda elektrik fiyatlarına da zam kararı alındı. İlk zam elektrik tüketimi için geçerli olacak. Sabah saatlerinde son dakika bir duyuru yapıldı ve 1 Ekim itibarıyla elektrik fiyatlarına zam uygulanmaya başlanacak.

1 Ekim’de Elektrik Fiyatlarına Okkalı Bir Zam Yapılacak

Vatandaşlara uyarı yapıldı. Kurak ve sıcak bir yaz döneminin ardından soğuk ve yağışlı bir kış dönemi bekleniyor. Vatandaşların gündeminde kış ayında artacak olan faturalar bulunuyor. Elektrik ve doğalgaz maliyetleri hesaplandığı zaman vatandaşları şok edecek bir haber geldi. Ekim ayının başında elektrik fiyatlarına yapılacak olan zam oranı bugün itibarıyla açıklandı. Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında elektriğe %20 zam kararı alındı.

Elektrik Zammı Konutlara da Yansıyacak mı?

Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan toplantı sonucunda %20 oranında bir zam kararı alındı. Ancak bu zam sadece sanayi ve ticarethane abonelerine yönelik olacak. Konut aboneleri için ise herhangi bir zam kararı alınmadı. 1 Ekim tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan zam yalnızca sanayi ve ticarethane abonelerine uygulanacak. Mesken aboneleri için 100 kW tüketim bedeli 150 TL olarak devam edecek. %20 zamın ardından alınan karar resmi gazetede yayınlanacak ve sonrasında faturalara zam miktarı yansıtılacak.

Elektrik Fiyatları Şok Artış Yaşıyor! %20'lik Zamlar Son Dakika! 1 Ekim'de Yürürlüğe Giriyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.