EkonomiGenelTürkiye

Hafize Gaye Erkan: Milletvekilleriyle İlk Buluşmasında

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, Meclis’te milletvekilleriyle ilk kez bir araya geliyor

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, Meclis’te sunum yapacak

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, 3 Ekim’de Meclis’e yönelik sunum yapacak. TBMM’nin 28. Dönem 2. Yasama Yılı’nın başlaması üzerine Erkan, Meclis’te milletvekilleriyle bir araya gelecek. Erkan’ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplanacak olan Komisyonda sunum yapması bekleniyor. Sunum, küresel gelişmeler, Türkiye ekonomisi, enflasyon ve para politikası çerçevesinde kapsamlı bir şekilde gerçekleşecek.

TCMB’nin faiz ve Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamaları toplantının odak noktası

TCMB’nin son dönemde aldığı faiz ve KKM uygulamasına ilişkin kararlar, Meclis sunumunun önemli başlıklarını oluşturacak. Ayrıca, enflasyona ilişkin gelişmeler de sunumun dikkat çeken konuları arasında yer alacak.

Merkez Bankası’na yönelik yeni yasal düzenlemeler hakkında bilgi verilmesi bekleniyor

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın, Meclis Komisyonuna, TBMM’ye gelmesi planlanan Merkez Bankası’na ilişkin yasal ve hayata geçirilmesi beklenen idari düzenlemeler hakkında bilgi vermesi planlanıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu’na göre, Başkan’ın Banka faaliyetleri ve para politikası uygulamaları hakkında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunu bilgilendirmesi gerekiyor.

Hafize Gaye Erkan: Milletvekilleriyle İlk Buluşmasında

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.