EkonomiGenelTürkiye

Halkbank’tan 14 Meslek Grubuna Faizsiz 500 Bin TL Destek Kredisi

**Sıfır Faizli 500 Bin TL Destek Kredisi! Halkbank’tan 14 Meslek Grubu İçin Faizsiz Destek Kredisi**

Ekonominin can suyu olan esnafı korumak adına Halkbank, esnaf destek paketleri açıklamış ve faizsiz kredi desteği sağlayacağını duyurmuştur. Yükselen kredi faiz oranları sebebiyle vatandaşlar kredi çekmekten kaçınır hale gelirken, Halkbank bir kez daha vatandaşın kara gün dostu olarak elini taşın altına koymuştur. Bu destek kredisi ile esnaflara sıfır faizli kredi sağlanacaktır.

**14 Meslek Grubuna Sıfır Faizli Esnaf Kredisi!**

Halk Bankası tarafından yapılan açıklamada, Gelir Vergisi Kanunu’nun 9. maddesinde belirtilen geleneksel, kültürel ve sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren ve “Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi” sahibi esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli kredi imkanı sunulacağı belirtilmiştir. Bu kapsamda el dokuma işleri, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık gibi meslek gruplarına destek verilecektir.

**Yüzde 100 Faiz İndirimli Esnaf Kredisi Başvuru Şartları Neler?**

Başvuru şartlarına ilişkin yapılan açıklamada, son 5 yıl içinde KOSGEB destekli kredilerden faydalanan esnaf ve sanatkarlar ile deprem, heyelan, sel afetleri ve/veya terör olaylarına maruz kalanları kapsayan KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı çerçevesinde KOSGEB tarafından desteklenen kredilerden faydalanan esnaf ve sanatkarların başvuramayacağı ifade edilmiştir. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz veya hibe desteği niteliğindeki desteklerinden faydalanan esnaf ve sanatkarlar da Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sağlanan faiz destekli kredilerden yararlanamayacaktır. Bu kriterlerin dışında kalan başvuru sahiplerine ise faizsiz kredi verilecektir.

Halkbank'tan 14 Meslek Grubuna Faizsiz 500 Bin TL Destek Kredisi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.