EkonomiGenelTürkiye

KPSS 2023/2 Kılavuzu: 1500 Memur Alımı Başvuru ve Süreçleri

Memur Alımı İş İlanları

ÖSYM aracılığıyla KPSS 2023/2 kılavuzu çerçevesinde, çeşitli kurumların merkez ve taşra teşkilatlarına 1500 memur alımı yapılacaktır. Her yıl düzenli olarak iki kez merkezi yerleştirme ile memur alımı gerçekleştirilmektedir. 2023 yılında birinci tercih kılavuzuyla memur alımları tamamlanmıştır. Ancak atama yapılamayan adaylar için yeni tercih kılavuzuyla memur ve personel alımları yapılacaktır.

KPSS Şartıyla Kamu Memur Alımı

2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanları merkezi atamalarda kullanılacaktır. Bu nedenle, lise mezunları için P-94 puan türünde, önlisans mezunları için P-93 puan türünde ve lisans mezunları için ise P-3 puan türünde kurumlar tarafından istenilen taban puan şartını karşılamaları gerekmektedir.

2023/2 Alımı Yapılacak Kadrolar ve Detayları

Kamu kurumları tarafından resmi kılavuzlar açıklanacak olmakla birlikte, memur alımları en az lise mezunu olan önlisans ve lisans mezunları arasından yapılacaktır. Ayrıca, tekniker, mühendis, teknisyen, temizlik görevlisi ve benzeri kadroların da alımların yapılması tahmin edilmektedir.

Kamu Personeli Alımı Başvuruları Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre, talep toplama süreci 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacaktır. Kurumlar, eksik kadroları için taleplerini bildireceklerdir. Personel alımları ise farklı öğrenim düzeylerine göre yapılabilir. Son talep toplama tarihi olarak ise 17 Kasım 2023 belirlenmiştir.

KPSS 2023/2 Kılavuzu: 1500 Memur Alımı Başvuru ve Süreçleri

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.