EkonomiGenelTürkiye

S&P’den Türkiye’ye karar: Kredi notunda değişiklik!

Türkiye’nin Kredi Notu Görünümü Olumlu Yönde Değişti

KREDİ NOTU GÖRÜNÜMÜ NEDEN YÜKSELDİ?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors (S&P), Türkiye’nin kredi notu ile ilgili kararını açıkladı. Türkiye’nin kredi notu “B” olarak teyit edilirken, kredi notu görünümü değiştirildi ve “negatif”ten “durağan”a yükseltildi. S&P, bu değişikliği siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasına bağlıyor ve yeni ekonomi yönetiminin Türkiye ekonomisini daha dengeli dış ve mali hesaplara doğru yeniden dengeleyeceğini tahmin ediyor.

TÜRKİYE İÇİN OLUMLU BİR DEĞERLENDİRME

2023 Mart’ında alınan bir kararla Türkiye’nin kredi notu “B” olarak teyit edilmiş ancak not görünümü durağandan negatife düşürülmüştü. Son alınan kararla birlikte Türkiye’nin kredi notu görünümü Mart 2023 öncesine dönerek olumlu bir yönde değişti. Bu olumlu değerlendirme Türkiye ekonomisi için heyecan verici bir gelişme olarak karşılandı.

FİTCH DE YÜKSELTMİŞTİ!

Dünya genelinde itibarı olan bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Eylül tarihinde Türkiye’nin kredi notu ile ilgili kararını açıklamıştı. Fitch de Türkiye’nin kredi notu görünümünü yükseltmiş ve bu yükselişi daha geleneksel politikalara dönüş olarak değerlendirmişti.

OLUMLU GÖRÜNÜM İLE İLGİLİ BEKLENTİLER

S&P, para ve finans sektörü politikalarının etkinliği ve bağımsızlığının artması durumunda Türkiye’nin ödemeler dengesi pozisyonunun ve özellikle TCMB’nin net rezervlerinin güçlenmesiyle birlikte not görünümünün pozitife çekilebileceğini belirtiyor. Ayrıca S&P, 2023 yılında temkinli bir şekilde faiz artışlarının devam etmesini bekliyor.

S&P'den Türkiye'ye karar: Kredi notunda değişiklik!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.