EkonomiGenelTürkiye

Kapalıçarşı Kuyumcuları Altın Talebiyle Yoğunlaşıyor

**Kapalıçarşı Esnafı Altın Tahminleri Açıkladı: Altın Fiyatları Hangi Yöne Gidecek?**

Altın piyasasında son dönemde yaşanan dalgalanmalar ve ABD Merkez Bankası (FED) tarafından alınan faiz kararları, Kapalıçarşı esnafının dikkatini çekti. Altın fiyatlarındaki dalgalanmaları değerlendiren Kapalıçarşı esnafı, altın tahminlerini açıkladı. Bu tahminlere göre, Altın fiyatlarındaki son durum ne olacak ve altın hangi yöne hareket edecek?

**Altın Fiyatlarındaki Son Durum ve Yorumlar**

ABD Merkez Bankası FED’in faiz kararları ve Başkan Powell’ın açıklamaları sonrasında altın fiyatlarında sert bir geri çekilme yaşandı. Altın fiyatları son 7 ayın en düşük seviyesine kadar düştü. Yaşanan dalgalanmalar sonrasında altın fiyatları tahmini ve yorumları merak edildi. Bu konuda önemli bir açıklama, altın piyasasının merkezi olarak kabul edilen Kapalıçarşı’dan geldi.

**Kapalıçarşı Esnafının Altın Tahminleri**

Kapalıçarşı esnafından alınan bilgilere göre, altının ons fiyatı uzun zamandır bin 900 dolar civarında seyrediyor. Gram altın ise şu anda bin 676 lira fiyatla satılıyor. Ancak bu seviyelerin oldukça düşük olduğu belirtiliyor. Kapalıçarşı esnafı, yıl sonuna doğru altın fiyatlarının yükselmesini bekliyor. İç piyasada hala altına olan talebin devam ettiği ve külçe, gram altın ve 22 ayar takıların talep gördüğü ifade ediliyor. Kapalıçarşı esnafı, altının uzun vadede bir yatırım aracı olduğunu ve uzun vadeli yatırım yapan kişilerin kesinlikle kar elde edeceğini iddia ediyor.

**2024 Gram Altın Tahmini Ne Kadar Olacak?**

Gram altının dolar kuru nedeniyle 1700 lira altına gerilemediğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının şu anda 1702-1707 lira aralığında seyrettiğini belirtiyor. Gram altının dolar karşısında güçlü duruşuna devam ettiği ifade edilirken, ons altının dünya genelinde değer kaybetmeye devam ettiği ve Türkiye’de ise yatay seyrini koruduğu belirtiliyor. İslam Memiş’e göre, 2023 yıl sonu için gram altının tahmini fiyatı 1.880 TL seviyesinde olacakken, 2024 gram altın tahmini ise 2.500 TL seviyesinde olacak.

**Sonuç ve Yatırım Tavsiyesi**

Yukarıda yer alan bilgiler, Kapalıçarşı esnafı ve uzmanlardan derlenmiş olup, yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Her yatırım yapmadan önce kendi araştırmanızı yapmalı ve piyasayı takip etmelisiniz. Altın gibi değerli metallerde yaşanan dalgalanmalar, risk içermektedir. Yatırım kararı almadan önce uzmanlardan ve finansal danışmanlardan destek almanız önemlidir.

Kapalıçarşı Kuyumcuları Altın Talebiyle Yoğunlaşıyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.