EkonomiGenelTürkiye

AFAD ve MGM’den Sabah Saatlerinde Kritik Uyarı Geldi! Hazır Olun, Saat Verildi!

İstanbul ve Ankara da Dahil Olmak Üzere 44 İl İçin Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şiddetli sağanak yağışların beklendiği İstanbul ve Ankara’nın da olduğu 44 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı.

İstanbul Valisi Davut Gül’ün Uyarısı

İstanbul Valisi Davut Gül, il genelinde etkili olan sağanak yağışlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Gül, yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da tahmin edilen meteorolojik uyarılarla uyumlu olarak devam eden yağışların başta Boğaz çevresi ve civarı olmak üzere il genelinde kuvvetli olması bekleniyor” dedi.

Ayrıca bugüne de dikkat çeken Gül, “Yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir.” uyarısında bulundu.

Gül, yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak kuvvetli olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

44 İl İçin Yapılan Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre 1 Ekim günü, İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Giresun, Kayseri, Kocaeli, Nevşehir, Rize, Sinop, Tekirdağ, Trabzon, Yozgat, Kırıkkale, Şırnak, Yalova, Amasya, Artvin, Bingöl, Çankırı, Diyarbakır, Erzincan, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Ordu, Sakarya, Siirt, Sivas, Tokat, Tunceli, Zonguldak, Batman, Bartın, Karabük ve Düzce için sarı kodlu uyarı yapıldı. Öte yandan Adana, Samsun, Osmaniye ve Hatay için ise turuncu kodlu uyarı geldi.

AFAD’dan Alınan Tedbirler

Afad’dan yapılan açıklamada ise, uyarı verilen illere ilişkin alınan tedbirler paylaşıldı.

“Uyarı verilen illerimizin Valilik ve İl AFAD Müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Turuncu kod ile uyarılan illerimizde yaşayan tüm vatandaşlarımız, AFAD Başkanlığımız tarafından SMS ile bilgilendirilmiştir. Sarı ve turuncu yağış uyarısı verilen illerdeki ekiplerimiz teyakkuz halindedir. An itibarıyla uyarı verilen illerimizde herhangi bir olumsuz durum ve ihbar bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.”

Bakan Özhaseki’den Uyarı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde etkili olacak yoğun yağışlarda olumsuz bir durumla karşılaşılmaması için yetkililerin uyarılarına dikkat edilmesi çağrısında bulundu.

Özhaseki, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, şunları söyledi:

“Ülkemiz genelinde yağışlı havalar etkili olmaya başladı. Barajlarımıza can verecek yağmur suyuna ihtiyacımız var. Ancak yoğun yağışlarla birlikte olumsuz bir durumla karşılaşmamak için Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzce yapılan hava tahmin raporuna, yetkililerimizin uyarılarına bütünüyle uyulmasını vatandaşlarımızdan istirham ediyorum.”

Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava tahmin raporunu da paylaştı.

AFAD ve MGM'den Sabah Saatlerinde Kritik Uyarı Geldi! Hazır Olun, Saat Verildi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.