EkonomiGenelTürkiye

Emekli Maaşlarına Zam Ne Zaman Yapılacak? Son Dakika Açıklama!

**EMEKLİ MAAŞI ZAMMI KONUSUNDA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞEFFAFLIK OLUŞTURUYOR**

TBMM’nin 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı bugün gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış törenine katılarak TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’deki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

**CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN EMEKLİ MAAŞI ZAMMI SORUSUNA CEVAP!**

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’den ayrılırken kendisine yöneltilen emekli maaşı zammı sorusunu yanıtladı. Emekli maaşlarının ne zaman artırılabileceğiyle ilgili soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bey bu konuda gereken açıklamaları yaptı.” şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıtının ardından gazeteciler, yıl sonuna kadar bir zam olup olmayacağını sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek kelimeyle “İnşallah” yanıtını vererek beklentiyi dile getirdi.

**BAKAN VEDAT IŞIKHAN KONUŞMAMASINDAN ÖNCE!**

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşı zammı konusunda topu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a attı. Bakan Işıkhan, dün emekli maaşlarına ilişkin bir açıklama yapmış ve çalışmaların devam ettiğini duyurmuştu. Emekli maaş zammının Ekim ayında yapılabilmesi için bu çalışmaların tamamlanması gerekmektedir. Ancak aylardır bitmeyen çalışmalar nedeniyle emeklilerin ara zam beklentisiyle ilgili somut bir gelişme yaşanmadığı görülmektedir.

**UZMANLAR OCAK AYINI İŞARET EDİYOR**

Emekli maaşlarının zam tarihi ile ilgili uzmanların bazı değerlendirmeleri bulunmaktadır. Özellikle vergi uzmanları, emekli maaşlarını karşılayacak bir bütçenin olmadığını, ek bütçe olmadığı sürece emekli maaşı zammı yapılması durumunda bütçe açığının artacağına dikkat çekmekte ve emeklilerin yeni maaş zammı için Ocak ayını beklemeleri gerektiğini belirtmektedir.

Kulis bilgilerine göre, emeklilerin maaşlarına ilişkin zam kararı Ocak ayında alınacak. Ocak ayında emeklilerin normal maaş zamlarına ek olarak, yaşanan kayıpları telafi edecek bir oranda zam yapılması iddialar arasında yer almaktadır.

Emekli Maaşlarına Zam Ne Zaman Yapılacak? Son Dakika Açıklama!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.