EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere beklenen Cumhuriyet ikramiyesi hakkında bilgi!

Emeklilere Cumhuriyet İkramiyesi: Ne Zaman, Ne Kadar?

Emeklilere 5 Bin TL Ödeme Yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, emeklilere Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi için çalışmalara başladı. Emeklilere Cumhuriyet ikramiyesinin ne zaman ve ne kadar yatırılacağı merak edilmeye başlanırken, detaylar da yavaş yavaş belli oluyor.

Bugün herkesin beklediği Meclis açılıyor. Meclis’in en önemli çalışma maddeleri arasında ise emekliler bulunuyor. Emekliler için özel bir ikramiye hazırlığı yapıldığının duyurulmasından sonra emeklilere ikramiye ne zaman verilecek? Emeklilere ne kadar ikramiye verilecek? Soruları da gündem oldu. Milyonlarca emekliye 5 bin TL ödeme yapılacak.

Kulis Bilgisi Geldi

Ülkemizdeki emeklilere bir süredir hem Ramazan hem de Kurban Bayramı ikramiyesi yatırılıyor. Bu ikramiyenin bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nda verileceği gündem olurken detaylar merak edilmeye başlandı. Bu yıl 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ne kadar verilecek?

Cumhuriyetin yüzüncü yılı olması sebebiyle, emeklilere 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesinin verilmesi planlanıyor. İki bakanlık da çalışmalara devam ederken, hazırlıkların sürdüğü aktarıldı.

AK Parti’den Açıklama Geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yaptığı açıklamasında 29 Ekim’de emeklilere 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesinin verilip verilmeyeceğine ilişkin şunları söyledi:

“Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır”

Emeklilere Cumhuriyet İkramiyesi Ne Kadar Verilecek?

Emeklilere Cumhuriyet ikramiyesinin ne kadar verileceği merak ediliyor. Ortalama olarak 5 bin TL civarında bir rakam üzerinde çalışıldığı ancak görüşmeler sonrasında bu rakamın değişebileceği aktarıldı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde sizlere aktaracağız!

Emeklilere beklenen Cumhuriyet ikramiyesi hakkında bilgi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.