EkonomiGenelTürkiye

EYLÜL AYI ENFLASYON ORANI – Açıklanma Tarihi Vaat Ediyor

Yüksek Enflasyon Beklentileri: Eylül Ayı Enflasyon Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

İSTANBUL İÇİN HESAPLAMALAR YAPILDI

Türkiye, seçimlerin ardından ardı ardına zam ve fiyat artışlarıyla karşılaştı. Deprem sonrası gelen ek MTV vergileri ve diğer zamlar, ne yazık ki enflasyonun yükselmesine neden oldu. Maaşları enflasyon karşısında eriyen vatandaşlar, her ay açıklanan enflasyon verilerini yakından takip ediyor.

Son 2 ayda yeniden yükselen enflasyon, vatandaşların alım gücünü her geçen gün biraz daha düşürmeye devam ediyor. Eylül ayında enflasyonun hangi seviyede olacağı merak konusu haline geldi.

İstanbul için yapılan hesaplamalara göre, eylül ayında yıllık enflasyon oranının %73,18 ve aylık olarak da %5,46 olacağı hesaplandı. Şimdi gözler, TÜİK’in açıklayacağı eylül ayı enflasyon oranında.

EYLÜL AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Enflasyon oranları her ayın 3’ünde açıklanıyor. Eylül ayı enflasyon oranı ise 3 Eylül saat 10:00’da TÜİK tarafından açıklanacak. TÜİK’in açıklamasından 1 saat önce, ENAG enflasyon verisi de açıklanacak.

EYLÜL AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ

Eylül ayında da diğer aylar gibi aylık enflasyon verilerinin artması bekleniyor. Son rakamlara göre, TÜFE’nin eylül ayında aylık olarak %4,9 oranında, yıllık olarak ise %61,7 oranında artması bekleniyor.

Bir diğer açıklama da AA’dan geldi. AA’nın yapılan açıklamaya göre, TÜFE’nin %5,0 oranında artması, yıllık enflasyonun da %61,91’e çıkması tahmin ediliyor.

EYLÜL AYI ENFLASYON ORANI - Açıklanma Tarihi Vaat Ediyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.