EkonomiGenelTürkiye

2023 Ekim’de Fiat Egea, Renault Taliant, Ford Fiesta ve Opel Corsa’dan en ucuz sıfır otomobillerin fiyatları!

**Sıfır Kilometre Otomobil Piyasasında Fiyatlar ve Rekabet Artıyor**

**Sıfır Kilometre Otomobil Piyasası**
Sıfır kilometre otomobil piyasasında kartlar yeniden dağıtılıyor. Otomobil firmaları sıfır kilometre araçlar için Ekim ayında uygulanacak fiyat listelerini açıkladılar. Bunun yanında piyasa koşulları firmalar için oldukça ağırlaştı. Satış rakamları düşmeye başlarken firmaların yıllık satış hedeflerini tutturabilmeleri tam anlamıyla mucizelere kaldı.

**Otomobil Piyasasında Değişim**
Sıfır kilometre otomobil piyasası son 2 yıldır satıcılar tarafından gayet olumlu bir şekilde karşılanıyordu. Otomobil satın almak isteyenler bayilere gittiklerinde 3-4 ay sonrasına randevu alabiliyorlardı. Her şey satıcıların lehine gelişiyordu ve istedikleri gibi fiyatlar belirleyebiliyorlardı. Ancak bu sistem tamamen değişti. Araç bulunurluğu sorunu ortadan kalktı ve firmalar müşterilere telefonla ulaşıp, hemen araçlarını teslim etme teklifinde bulunmaya başladılar.

**Kredilerin Etkisi**
Kredi çekerek otomobil satın alma imkanının neredeyse ortadan kalkması, otomobil firmalarını zor durumda bıraktı. Bankalar taşıt kredisi vermeyi durdurmadılar, ancak o kadar yüksek faiz uygulanmaya başlandı ki bu kredileri kullanmak insanlar açısından sakıncalı hale geldi. Şu anda sadece nakit parası olanlar sıfır otomobil satın alabiliyorlar. Bu da hedef müşteri sayısında ciddi bir daralmaya neden oluyor.

**Sıfır Kilometre Otomobil Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?**
Sıfır kilometre otomobil satın alırken bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Aracın sıfır olması, eksiksiz olduğu anlamına gelmiyor. Bu sebeple boya kontrolü, parçaların vida-somun yerleri kontrol edilmeli. Bu kontroller yapıldıktan sonra sorun olmadığı takdirde mutlaka bayiden hediye aksesuar talep edilmelidir. Son olarak, pazarlık yapılarak fiyat konusunda indirim elde edilebilir. Bayiler, liste fiyatlarında küçük miktarlarda indirim yapma yetkisine sahiptir.

**En Ucuz Sıfır Araba Hyundai’de**
Sıfır kilometre otomobillerde en uygun fiyatlı arabanın Hyundai’de olduğu görülüyor. Hyundai İ10 model araç 725.000 TL fiyatla satılıyor. Bu fiyatın altında herhangi bir sıfır otomobil bulunmamaktadır. Firmaların en uygun fiyatlı ve boş paketli araçları değişebilmektedir. Markadan markaya farklı fiyatlar görmek mümkündür.

**En Ucuz Sıfır Arabalar Listesi**
Ekim 2023 dönemi itibariyle en uygun fiyatlı sıfır kilometre otomobillerin fiyatları aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

– Hyundai i10: 725.000 TL
– Fiat Egea Sedan: 752.900 TL
– Kia Picanto: 780.000 TL
– Renault Taliant: 813.000 TL
– Seat Ibiza: 850.000 TL
– Ford Fiesta: 860.200 TL
– Dacia Yeni Sandero Stepway: 874.000 TL
– Opel Corsa: 880.900 TL
– Skoda Fabia: 889.900 TL
– MG ZS: 959.000 TL
– Honda City: 976.000 TL
– Peugeot 208: 997.000 TL
– Nissan Juke: 997.900 TL

2023 Ekim'de Fiat Egea, Renault Taliant, Ford Fiesta ve Opel Corsa'dan en ucuz sıfır otomobillerin fiyatları!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.