EkonomiGenelTürkiye

Ek MTV ödemesi yapmayanlara kötü haber: Detaylar ortalığa saçıldı!

**MTV Ödemelerinde Geçikme Faizi Uygulanacak**

**EK MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILACAK?**

**MTV ÖDEMELERİ SONA ERECEK**

Ek MTV ödemesini yapmayanlara kötü haber resmen verildi! Aktarılan son habere göre MTV ikinci taksit ödeme süresi 30 Kasım tarihine kadar devam edecek. Ancak ilk taksit ödemesini kaçıran ve ödemeyenlere ne olacak? Belli oldu. Detaylar haberimizde.

Ülkemizde 6 Şubat tarihli büyük Kahramanmaraş depremi 11 ilimizi resmen yıkıp geçti. Bölgedeki hasarın kaldırılması ve illerin yeniden kalkındırılması için oluşan finansman ihtiyacının bir kısmının karşılanması için ek bir karar alınmıştı. Buna göre bütün sürücüler sadece bir seferlik olmak üzere ek MTV ödemesi yapacak.

Konuya ilişkin CHP, bu karara itiraz ederek konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. CHP’nin bu hareketi pek çok sürücüyü heyecanlandırdı. Ancak geçtiğimiz hafta görülen davada AYM, ek MTV alınmasını öngören kararın iptal istemini reddetti. Bunun üzerine gözler MTV ödemesi yapmayanlar tarafından gecikme faizine çevrildi.

**GECİKME FAİZİ İŞLİYOR**

Buna göre ek MTV taksitinin en geç 6 Eylül tarihine kadar ödenmesi gerekiyordu. Bu dönem içerisinde ödeme yapmayan ya da ödemeyi kaçıran sürücüler ödeme yapmak isterse, ilk taksitlerini yüzde 2,5 gecikme faiziyle birlikte ödeme yapacak.

AYM ek MTV iptal kararı AÇIKLANDI! Ek MTV ödenmezse ne olur, ödemeyene haciz gelir mi ödenmeden satış yapılır mı?

Yüzde 55 zam geliyor, vatandaşın cebi yanacak! MTV, emlak vergisi, trafik cezası, pasaport harcı!

**EK MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILACAK?**

Ek MTV ödemesinin iptal edilmemesi sonrasında vatandaşlar Ek MTV ödemesi nasıl yapılacak? Sorusuna yanıt arıyor. Ödemelerin Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait web sitesi üzerinden yapılacağı belirtildi. Bununla birlikte anlaşmalı olan bankaların kredi ya da banka kartları ile ödeme yapabileceğiniz gibi internet bankacılığı, banka şubesi ya da mobil üzerinden de ödemelerinizi tek seferde ödeyebilirsiniz.

**30 KASIM’DA SONA ERECEK**

Aktarılan bir diğer habere göre MTV ödemesinin ikinci taksit ödeme süresi ise 30 Kasım tarihinde sona erecek. Sürücülerin ödemelerini bu tarihe kadar yapmaları gerekecek. Aksi durumda gecikme faizi işlemeye devam edecek.

Bunun dışında araçlarını satmak ya da devretmek isteyenlerin de ek MTV ve MTV ödemelerini de yapması gerekiyor. Aksi durumda satış işlemleri ve devir işlemleri yapılmayacak.

Ek MTV ödemesi yapmayanlara kötü haber: Detaylar ortalığa saçıldı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.