EkonomiGenelTürkiye

EYT Hesapları Yeniden Düzenlendi! 8 Eylül 1999 Tarihine Takanlar İçin Müjdeli Haber, Tarih Hatası Ortaya Çıktı

EYT’de Hesaplar Tamamen Değişti! 8 Eylül 1999 Tarihine Takılanlar ve Kıl Payı Kaçıranlar İçin Müjdeli Haber

EYT Tarihi Hatalı mı?

Emeklilik yasasıyla ilgili tartışmalar sürerken, AK Parti tarafından yapılan yasal düzenlemeyle ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olanlara erken emeklilik müjdesi verilmişti. Ancak bu tarih, çeşitli tartışmalara neden olmuş ve milyonlarca kişi mahkemelere başvurmuştu. Erken emeklilik hakkından mahrum kalanlar ise itiraz etmelerine rağmen sonuç alamamış, EYT yerine kademeli emeklilik mücadelesine yönelmeye başlamıştı.

Emeklilik için esas alınan tarih olan 8 Eylül 1999, işe giriş tarihinden 1 gün önce olanları kapsam dışında bırakmıştı. Bu durum, işe giriş tarihindeki 1 günlük farkın 17 yıllık emeklilik farkına adil olmadığı gerekçesiyle EYT Derneği tarafından eleştirildi ve kademeli emeklilik talep edildi.

SGK Uzmanı Ali Duman, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “1999 yılında iptal edilmiş, ardından 2002 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından kesin olarak iptal edilmiştir. 23 Mayıs 2022 tarihinde hükümet tarafından yeni bir kanun olarak düzenlenen bu konu tekrar iptal edildi. Bu nedenle 8 Eylül 1999 tarihi kesinlikle doğru değildir. Bu tarih, peş peşe yaşanan depremler ve büyük bir felaket yaşayan insanlar tarafından işlerini bırakıp depreme yönelmek zorunda kalanlara ‘evraklarınızı sonra getirin’ denilerek kabul edilemez bir tarihtir.”

EYT Tarihi Değişebilir mi?

Yeni torba yasayla ilgili düzenlemelerin EYT konusunda yapılacağı ifade edilirken, tarih üzerinde oynama yapılabilir, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına yeni düzenlemeler getirilebilir ve EYT kapsamının genişleyebileceği umutları hala devam etmektedir.

Bu haber güncellenmeye devam edecek, gelişmeleri takip etmeye devam edin.

EYT Hesapları Yeniden Düzenlendi! 8 Eylül 1999 Tarihine Takanlar İçin Müjdeli Haber, Tarih Hatası Ortaya Çıktı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.