EkonomiGenelTürkiye

Ford Otosan’ın temettü dağıtımı hakkında detaylar

Ford Otomotiv Sanayi A.Ş (FROTO) Hisse Başına Ne Kadar Temettü Dağıtacak?

Ford Otomotiv Sanayi A.Ş (FROTO) hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmektedir ve şirketin temettü dağıtma kararı alındığı bildirilmektedir. Borsada işlem gören şirketler, yıllık karlarına göre SPK’dan izin almak şartıyla temettü (kar payı) ödemesi yapmaktadır. Bu ödemeler hisse başı olarak verilmekte ve şirket hisselerine sahip olan yatırımcılar bu ödemeler sayesinde kazanç elde etmektedir.

En son temettü dağıtma kararı alan şirket, Ford Otomotiv Sanayi A.Ş (FROTO) olmuştur. Şirket, Kararlılık Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile temettü dağıtma kararını duyurmuştur. Peki, Ford Otomotiv hisse başına ne kadar temettü dağıtacak ve temettü dağıtımı ne zaman gerçekleşecektir?

Temettü Dağıtımında Ne Kadar Ödeme Yapılacak?

Ford Otomotiv Sanayi A.Ş (FROTO) tarafından KAP’a yapılan bildirimde, temettü miktarı açıklanmıştır. Bu doğrultuda Ford Otomotiv, hisse başına 26,78 TL tutarında temettü dağıtacaktır. Şirketin hisselerine sahip olan yatırımcılar belirlenen miktarı alma imkanına sahip olacaklardır.

Ayrıca, Ford Otomotiv Sanayi A.Ş (FROTO) tarafından yapılacak olan kar payı dağıtımına ilişkin detaylı bilgiler de açıklanmıştır. Şirket, 2 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştireceği toplantıda temettü dağıtımı kararı almıştır. Bu karar gereği, şirket ortaklarına toplamda 10 milyar 443 milyon 81 bin TL tutarında nakit kar payı dağıtılacaktır.

Vergi Usul Kanunu’na göre hazırlanan bilançoya göre, 10 milyar 443 milyon 81 bin TL tutarındaki temettünün karşılanacağı kalemler de belirlenmiştir. Diğer sermaye ve yedeklerden 15 milyon 633 bin TL, yasal yedeklerden 1 milyar 130 milyon 228 bin TL, olağanüstü yedeklerden 9 milyar 285 milyon 400 bin TL ve geçmiş yıl karlarından 11 milyon 818 bin TL dağıtılacaktır.

Temettü Dağıtımı Ne Zaman Gerçekleşecek?

Ford Otomotiv Sanayi A.Ş (FROTO) tarafından yapılacak temettü dağıtımı için tarih belirlenmiştir. Bu doğrultuda temettü dağıtımı, 30 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Ford Otosan'ın temettü dağıtımı hakkında detaylar

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.