EkonomiGenelTürkiye

ÖTV’siz! 490K TL’ye Toyota Corolla, Dacia Duster, Kia Stonic, Renault Clio!

Sıfır Kilometre Otomobillerde ÖTV Muafiyeti: Hangi Araçlar Ucuzluyor?

Türkiye’de sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarına gelen zamlar, insanların araç sahibi olmalarını zorlaştırmıştı. Son aylarda ise otomobil firmaları zam uygulayamıyorlar. Yine de araç fiyatlarının insanların alım gücünün çok üzerinde olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte, devletin verdiği bir hak ile araç fiyatları yarı fiyatına düşebiliyor.

ÖTV ÖDEMİYORLAR!

Sıfır kilometre otomobillerin maliyet kalemleri detaylıca incelendiğinde, en yüksek maliyet kaleminin ÖTV olduğu görülüyor. ÖTV olmadan sıfır kilometre otomobil satın alınabildiğinde, araç fiyatları hemen hemen yarı fiyatına düşüyor. Peki ÖTV’siz bir şekilde sıfır kilometre otomobil nasıl satın alınabilir?

Devletin Sağladığı İmkan: ÖTV’siz Otomobil Satın Alma

ÖTV’siz otomobil satın alma imkanı, devletin vatandaşlara sağladığı bir imkan oluyor. Ancak bu imkanı herkes kullanamıyor. Bu hak sadece belirli seviyede engeli olan vatandaşlara veriliyor. Yüzde 90 ve üzerinde engeli olan vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak, sosyal yaşama uyum sağlamak ve ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için devlet ÖTV’siz araba satın alma hakkı veriyor. Bu şekilde ÖTV ödemeden sıfır otomobil sahibi olunabiliyor.

Hangi Model Araçlar ÖTV’siz Ne Kadar?

ÖTV muafiyeti devreye girdiğinde, belirli marka ve modellerdeki otomobillerin fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanıyor. İşte bazı örnekler:

Toyota Corolla:

Ekim ayı fiyatlarına göre 1.002.000 TL’ye satılan Toyota Corolla, ÖTV muafiyeti devreye girdiğinde fiyatının 560.000 TL’ye düştüğü görülüyor.

Skoda Fabia:

Yeni fiyat listesine göre 954.900 TL’ye satılan Skoda Fabia için ÖTV muafiyeti sonrasında fiyat 530.000 TL’ye geriliyor.

Dacia Duster:

Dacia Duster, 985.000 TL’lik satış fiyatıyla piyasada yer alıyor. Ancak ÖTV muafiyeti hakkına sahip olanlar bu aracı 547.000 TL ödeyerek satın alabiliyorlar.

Dacia Sandero Stepway:

Dacia Sandero Stepway model araç için firma 971.000 TL tutarında fiyat belirlemişken, ÖTV muafiyeti sonrasında bu fiyat 540.000 TL’ye düşüyor.

Kia Stonic:

Kia Stonic için Ekim ayı fiyatı 965.000 TL olarak açıklanmış. Ancak ÖTV muafiyeti hakkı olanlar bu aracı 536.000 TL’ye satın alabiliyorlar.

Seat Arona:

Seat Arona için Ekim ayı fiyatı 974.000 TL olarak belirlenmiş. Fakat bu aracı ÖTV muafiyeti ile 542.000 TL’ye satın almak mümkün.

Citroen C3:

Citroen C3 için yapılan fiyat açıklamasına göre bu otomobili 943.800 TL’ye satın alabilirsiniz. Ancak ÖTV muafiyeti hakkı devreye girdiğinde bu fiyat 525.000 TL’ye düşüyor.

Renault Clio:

Renault Clio, 921.900 TL’lik fiyatıyla dikkatleri çekiyor. Fakat bu araç da ÖTV muafiyeti ile 512.000 TL’ye alınabiliyor.

Opel Corsa:

Opel Corsa, 880.900 TL’ye satılıyor. Ancak ÖTV muafiyeti sonrasında bu fiyat 490.000 TL’ye düşüyor.

ÖTV'siz! 490K TL'ye Toyota Corolla, Dacia Duster, Kia Stonic, Renault Clio!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.