EkonomiGenelTürkiye

Polis Akademisi Başkanlığı’ndan 10600 Polis Alımı İle İlgili Açıklama

Polis Alımı İş İlanları

Polis Akademisi Başkanlığı, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere lisans mezunu 8 bin polis ve önlisans mezunu ise 2 bin istihdamı yapılacağını duyurdu. Bu alımların 30. dönem POMEM kapsamında gerçekleştirileceği belirtildi. İlanın detaylarına kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak biz de yer verdik. Adaylar, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarını geçtikten sonra yeni bir duyuru daha beklemeleri gerekmektedir.

30. Dönem POMEM Giriş Sınav Sonuçları

Açıklanan 08 Eylül 2023 tarihli 30. Dönem POMEM Giriş Sınavı sonuçlarına göre, Mersin Şehit Altuğ Verdi POMEM Müdürlüğü’nde eğitim görecek adayların belirlendiği bildirildi. Polis meslek eğitimleri ise Akyurt POMEM Müdürlüğü’nde (Polis Akademisi Başkanlığı Çamlıca Yerleşkesi) verilecektir. Duyurular, resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır ve tebligat niteliği taşımaktadır.

30. Dönem Polis Meslek Eğitimi Kayıtları

Mersin POMEM Müdürlüğü tarafından planlanan 30. Dönem Polis meslek eğitimi için kayıtları değişen adaylar için Akyurt POMEM Müdürlüğü (Polis Akademisi Başkanlığı Çamlıca Yerleşkesi) yapılacaktır. Bu adaylar, 23 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Çamlıca Yerleşkesi’nde hazır bulunarak, geçici kayıtlarını planlandıkları POMEM Müdürlüklerinde yaptırmalıdır. Belirtilen tarihte kayıt yaptırmayan adaylar haklarını kaybedecek ve yerlerine yedek adaylar planlaması yapılacaktır.

Adaylar, www.pa.edu.tr adresi üzerinden ve planlandıkları Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin resmi internet sitelerinden yapılacak olan duyuruları takip etmelidir. Tüm adaylara ilanen duyurulur.

Polis Alımı Müracaat Kriterleri

Polis memuru adayının aşağıdaki kriterleri karşılaması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • En az lise veya dengi bir okuldan mezun olmak (başvurulan pozisyonun gerektirdiği öğrenim düzeyine göre değişebilir).
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak veya askerlik görevini tamamlamış olmak.
  • Sağlık açısından polislik görevini yerine getirmeye uygun olmak.
  • Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak.
  • Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak.
  • Sınavlarda başarılı olmak (yazılı sınav, fiziki yeterlilik sınavı vb.).

Polis Akademisi Başkanlığı'ndan 10600 Polis Alımı İle İlgili Açıklama

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.