EkonomiGenelTürkiye

“SPK 10 Memur Alımı İlanı – Resmî Gazete”

Memur Alımı İş İlanları

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 10 memur alımı yapacağını duyurdu. İş ilanına başvuruda bulunacak adaylar için belirli kriterler bulunmaktadır. İşte başvuru şartları:

1. Kamu Personeli Seçme Sınavı

Adayların, 2022 veya 2023 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) katılmış olmaları gerekmektedir. Bu sınavlar ÖSYM tarafından düzenlenmektedir.

2. Puan Tipi

Adayların P – 3 puan türünde puan sahibi olmaları gerekmektedir. Bu puan türü başvuru için bir ön şarttır.

3. Mezuniyet Şartı

Adayların 4 yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca, mühendislik bölümlerinden fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri veya istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden mezun olan adaylar da başvuruda bulunabilir.

4. Teknik Yetenekler

Adayların, bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Ayrıca, en az iki farklı programlama dilini bilmeleri ve bu bilgileri sertifika belgesiyle belgelendirmeleri gerekmektedir.

5. Kişisel Özellikler

Adayların, takım çalışmasına yatkın olmaları ve yoğun iş temposuna ayak uydurabilmeleri beklenmektedir. İş ilanında belirtilen teknolojik bilgilere de hakim olmaları avantaj sağlayacaktır. Bu teknolojilere örnek olarak .NET, C#, ASP.NET, ASP.NET MVC, ASP.NET Core ve Entity Framework verilebilir. Ayrıca, adayların Ajax, JQuery, Javascript, TypeScript, CSS ve HTML konularında da bilgi sahibi olmaları istenmektedir.

Başvuru Süreci

İş ilanına başvurular, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan tarihler arasında online olarak yapılacaktır. Başvurular, 4 Ekim 2023 tarihinde başlayacak ve 18 Ekim 2023 tarihinde sona erecektir. Başvurular, Kariyer Kapısı resmi web sitesi üzerinden online olarak tamamlanmalıdır. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.