EkonomiGenelTürkiye

EGM 7 Hizmetli Alımı Başvuru Kılavuzu

Hizmetli Alımı İş İlanı

Emniyet Genel Müdürlüğü, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere daimî kadro da 7 hizmetli alımı yapacaktır. Bu ilana başvuru yapabilmek için 2022 ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılmış olmanız gereklidir. Başvurular 81 şehirden kabul edilecektir. Kamupersonelialim.com yazar ekibimiz olarak ilanın detaylarını ve başvuru süreciyle ilgili önemli bilgileri aşağıda paylaşmaktayız.

Emniyet Genel Müdürlüğü İş İlanı Başvuru Koşulları

Sözleşmeli destek personeli kadrosuna yapılacak olan alım ilanı için herhangi bir orta öğretim programından mezun olmanız yeterlidir.

Adaylar, alım sınavının yapıldığı tarih itibariyle 25 yaşını doldurmuş olmalı ve 41 yaşından gün almamış olmalıdır.

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilen genel sağlık koşullarını taşımanız ve güvenlik soruşturması sonuçlarının olumlu olması istenmektedir.

Destek Personeli Alımı İşe Alım Süreci

Başvuruda bulunacak adayların KPSS P-94 puan türünde en az 70 taban puan almış olmaları gerekmektedir. Başvurular, KPSS puan sıralamasına göre yüksek puandan düşük puana doğru sıralanacaktır. Kamu kurumu tarafından sözlü ve/veya uygulamalı sınav gerçekleştirilecektir.

Sınava, kadronun 10 katı kadar aday davet edilecektir. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işe alım süreci resmi kariyer internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Ayrıca ayrı bir tebligat yapılmayacaktır. KPSS sınav puanı ve sözlü ya da uygulamalı sınav puanlarının aritmetik ortalamasına göre en yüksek puanı alan ilk 7 aday işe kabul edilecektir.

Kamu Personel Alımı Başvuru Süreci ve Tarihi

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilana başvurular 16 Ekim 2023 tarihinde başlayacak ve son başvuru tarihi 20 Ekim 2023 olarak belirlenmiştir. Adaylar, müracaatlarını E-Devlet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealımkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/) adresi aracılığıyla online olarak yapacaklardır.

Başvuru kılavuzu için tıklayınız.

EGM 7 Hizmetli Alımı Başvuru Kılavuzu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.