EkonomiGenelTürkiye

Kiracılara 5.701 TL kira yardımı! TBMM’de kanun teklifi verildi!

TÜRKİYE’DE KONUT KİRALARI DÜŞERKEN KİRA YARDIMI YAZISI

TBMM’de Kiracılara Kira Yardımı Yapılması Amacıyla Yeni Bir Yasal Düzenleme Gündemde

Türkiye’de artan konut kiraları vatandaşları oldukça büyük sıkıntı içerisinde bırakıyor. Vatandaşlar, aylık gelirlerinin önemli bir kısmını kira giderine harcamak zorunda kalıyor. Bu da büyük bir geçim sıkıntısı yaşanmasına neden oluyor. Son zamanlarda kira giderlerinin yükselmesiyle beraber vatandaşların içerisinde kaldığı ekonomik buhranın sona ermesi amacıyla yeni bir yasal düzenleme gündeme geldi. Kiracılara aylık kira yardımı yapılması öngörülen bu yasal düzenleme, vatandaşlara nefes aldıracak bir çözüm olarak değerlendiriliyor.

TBMM Başkanlığı’na Kanun Teklifi Verildi!

Vatandaşlara kira yardımı yapılması amacıyla yeni bir yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Bu yasal düzenlemeye ilişkin kanun teklifi de TBMM Başkanlığı’na verildi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Kanun teklifinin ayrıntıları da belli oldu.

Yüzde 25 Kira Sınırı Çözüm Olmadı!

Kanun teklifinin gerekçesinde, “Kira fiyatlarındaki bu artış ev sahipleri ile kiracılar arasında gerginlik yaşanmasına neden olmaktadır. Yasal olarak yüzde 25’ten fazla zam yapılamamasına rağmen, bazı ev sahipleri eski kiracılarından çıkarmak için her türlü yolu denemektedir. Bu, psikolojik baskıdan illegal tehditlere kadar farklı boyutlarda yaşanan sorunları içermektedir. Kira fiyatlarına müdahale için belirlenen yüzde 25 üst sınır şartı maalesef uygulamada hayata geçirilememiştir” ifadelerine yer verildi.

Kira Sorununun Çözümü İçin Destek Verilmeli!

Yaşanan kira sorununun devlet desteği ile çözülebileceğini aktaran Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kira sorununun çözülmesi için ev sahibi olmayan vatandaşlar için kira yardımı, sosyal adaletin sağlanması açısından çok kritik bir ihtiyaç haline gelmiştir. Kira yardımı yapılırsa gelir eşitsizliği azalır ve sosyal adalet de desteklenir. Bu yolla düşük gelirli ailelerin aylık giderleri azaltılacağı için yoksulluk da önlenebilecektir” dedi.

5.701 TL Kira Yardımı Verilecek!

Verilen kanun teklifinin TBMM’de yasama süreçlerini tamamlayarak yasalaşması ve yürürlüğe girmesi durumunda hiç evi olmayan vatandaşlara asgari ücretin yüzde 50’si oranında kira yardımı yapılacak. Devletin bugünkü rakamla vatandaşlara yapacağı kira yardımı 5.701 TL’ye karşılık geliyor. Kanun yürürlüğe girerse kiracı vatandaşların tamamına devlet tarafından aylık 5.701 TL kira desteği verilecek.

Verilen bilgilere göre ilgili kanun teklifi görüşülmesi üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. İlerleyen günlerde bu kanun teklifinin görüşülmesine dair oylama yapılarak yasama süreci başlatılacak.

Kiracılara 5.701 TL kira yardımı! TBMM'de kanun teklifi verildi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.