EkonomiGenelTürkiye

AK Parti’nin beklenen hamlesi! Torba yasa için start veriliyor

AK Parti’den Yeni Kanun Teklifi: Torba Yasa Meclise Geliyor

AK Parti’den Yeni Kanun Teklifi: Torba Yasa Meclise Geliyor

Mayıs ayında yapılan seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kere daha en fazla oyu alarak Türkiye’yi yönetmeye hak kazanırken gözler meclise çevrilmişti.

AK Parti’den Yeni Torba Yasa! Kademeli Emeklilik, Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları, Bağkur Prim Eşitleme, Evleneceklere Faizsiz Kredi ve Daha Fazlası…

Cumhur İttifakı mecliste de çoğunluğu ele geçirirken gözler, verilen seçim vaatleri ve meclise çevrilmişti. Ekim ayında açılan meclis yeniden çalışmalara başlarken AK Parti tarafından verilecek olan torba yasa, milyonlarca kişi tarafından bekleniyordu.

1. Ev Hanımlarına Erken Emeklilik
2. İlk İşe Giriş Tarihi 8 Eylül 1999 Ve Sonrası Olanlara Kademeli Emeklilik
3. Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarına Borçlanma İle EYT Yolu Açılması
4. BAĞKUR’lulara Prim Eşitleme
5. Evleneceklere Faizsiz Kredi
6. 3600 Ek Gösterge
7. Taşerona Kadro

AK Parti’nin ilk yapması beklenen düzenlemeler arasında yer alıyordu.

AK Parti milletvekilleri ve ekonomi yönetimi tarafından kurulan ortak çalışma grubunun yeni torba yasa üzerinde çalışmaya başladıkları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da AK Parti kurmaylarına seçim öncesi verilen vaatler için çalışma talimatı verdiği, 2024 yerel seçimleri öncesinde tüm sözlerin yerine getirilmesi istediği belirtildi.

Yeni Torba Yasa Ne Zaman Çıkacak, Torba Yasa Maddeleri İçeriği Ne?

Ankara kulislerine düşen bilgilere göre, ilerleyen günlerde tamamlanarak TBMM’ye sunulması planlanan teklif, Orta Vadeli Program kapsamındaki ilk yasa teklifi olması nedeniyle büyük önem taşıyor ve titizlikle çalışılıyor. Torba yasada öncelik fiyat istikrarını hedefleyen, dezenflasyon çalışmalara verilecek. Buna ek olarak, Aile ve Gençlik Bankası’nın doğrudan faizsiz kredi kullandırmasına ilişkin düzenlemenin de teklifte yer alacak. Ancak uygulama sadece deprem bölgesini kapsayacak. Pilot bölge olarak deprem bölgesinde evlenecek gençler faizsiz kredi çekerken uygulama kademeli olarak 81 ile yaygınlaştırılacak.

AK Parti'nin beklenen hamlesi! Torba yasa için start veriliyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.