EkonomiGenelTürkiye

Banka hesabınızda Aile Bakanlığı tarafından yatırılan paraları kontrol edin!

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIKLARI HESAPLARA YATIRILDI

Engelli aylıklarının ödemeleri bu ay yapıldı

Her ay özellikle yaşlı ve engelli aylıklarının ödemeleri yakından takip ediliyor. Buna göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamasında engelli aylıklarının ödemelerinin bu ay için hesaplara yatırılacağını söyledi.

Toplam 3,25 milyar TL ödeme yapıldı

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamasında toplamda hesaplara 1,8 milyar TL para yatırıldığını aktarırken, engelli aylıkları için de toplam 1,45 milyar TL para yatırıldığını söyledi. Bu durumda, hesaplara geçirilen toplam para miktarının 3,25 milyar TL olduğu aktarıldı.

Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı

Yaşlı ve engelli aylıkları için genellikle hak sahipleri araştırma yapıyor. Bugün Aile Bakanı Göktaş, merakla beklenen açıklamayı yaparak, hesaplara paraların yatırıldığını müjdeledi. Ekim ayında yaklaşık olarak yaşlılık aylığı adı altında 1,8 milyar TL ödeme yapıldığını söyledi. Bunun yanı sıra da 1,45 milyar TL olarak da engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını belirten Göktaş, paraların hesapta olduğunun da müjdesini verdi.

Açıklamalar sosyal medya üzerinden yapıldı

Aile Bakanı Göktaş, yaşlı ve engelli aylığı ödemesi için merak edilen açıklamayı da sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Düzenli olarak vatandaşlar için yapılan sosyal destek ödemelerinin hesaplara yatırıldığını hatırlatan Bakan, yaptığı açıklamasında, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına bugün itibarıyla yatırıyoruz” diyerek, vatandaşları bilgilendirdi.

Yaşlı ve engelli aylığı alma şartları nelerdir?

Yaşlı ve engelli aylığı alabilmek için birtakım şartları taşımak gerekiyor. Öncelikle yaşlılık aylığı alan kişinin yüzde 70 ve üzerinde bir engeli olması halinde bu ödeme engelli aylığına dönüştürülebilir. Yüzde 70’in altında bir engeli olması halinde kişi sadece yaşlılık aylığı alabilir. Başvuruda bulunmak isteyenlerin en yakın Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına başvurmaları gerektiği aktarıldı.

Banka hesabınızda Aile Bakanlığı tarafından yatırılan paraları kontrol edin!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.