EkonomiGenelTürkiye

Ekim 2023 için ödenen evde bakım maaşı illeri listesi

TÜRKİYE’DE EVDE BAKIM MAAŞI: NEDİR, KİMLER ALABİLİR, ÖDEMELER NE ŞEKİLDE YAPILIR?

Evde Bakım Maaşı Nedir?

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bir sosyal yardımdır. Bu yardım, engelli ve yaşlı kişilerin bakımlarını üstlenen aile bireylerine verilir. Bu destek sayesinde bu kişiler, rehabilitasyon merkezine yerleştirilmek yerine ailelerinin yanında kalabilirler. Evde bakım maaşı, aynı zamanda bakımı üstlenen aile bireylerine de teşvik edici bir yardımdır, böylece her iki taraf da bu programdan faydalanmış olur.

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

Evde bakım parasının miktarı her ay merak edilmektedir. Bu ödemeler, memur maaş katsayısına eşitlenmiştir, bu nedenle memur maaşlarına yapılan zam ile birlikte artmaktadır. Temmuz ayında yapılan zam ile evde bakım maaşı tutarı 5.098 TL olmuştur. Bu tutar, yıl sonuna kadar ödemelerde kullanılacaktır. Ocak 2024’te memur maaşlarına yapılacak zam oranında evde bakım parası da artırılacaktır.

Evde Bakım Parası Yatırıldı Mı?

Evde bakım parasının ne zaman yatırıldığı her ay en çok merak edilen konuların başında gelir. Aile Bakanlığı, bu yardım için farklı bir ödeme sistemi uygulamaktadır. Öncelikle ödeme hakkı olan vatandaşlar belirlenir ve her il için tahsisat gönderilir, bu paralar vatandaşların hesaplarına yatırılır. Ödemeler her ayın 15’inden itibaren başlar. Sabit bir ödeme günü olmadığından, 15’inden ay sonuna kadar ödemeler yapılabilmektedir. İller arasında ödeme günleri farklılık gösterir. Ekim 2023 evde bakım maaşı ödemeleri hakkında henüz herhangi bir bilgi paylaşılmamıştır.

Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi

Ekim 2023 döneminde evde bakım maaşı ödemelerinin başladığı iller henüz belirlenmemiştir. İller arasında ödemeler, ayın 15’inden itibaren yapılacak ve bu konuda güncellemeler zamanla yapılacaktır. Evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman yapıldığını öğrenmek isteyenler için bu haberimizi takip etmek yeterli olacaktır.

Ekim 2023 için ödenen evde bakım maaşı illeri listesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.