EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere Ocak 2024 maaşları için enflasyon zammı hesaplandı

Emeklilere enflasyon zammı HESAPLANDI! SSK BAĞKUR Memur emeklisi Ocak 2024 maaşı – Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından büyük bir merakla beklenen Eylül ayı açıklanırken açıklanan veri ile beraber milyonlarca emeklinin beklemiş olduğu Ocak zammı için 3 aylık enflasyon farkı kesinleşti

Emekli maaşlarına Ocak zammı ne kadar olacak?

Emekliler, Ocak zammı için Eylül ayı verisinin açıklanmasını bekliyorlardı. Temmuz ayında memurlara enflasyon zammına ek olarak 8 bin TL seyyanen zam verildiği ve asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapıldığı hatırlanıyor. Ancak emekliler, beklentileri olan seyyanen zamı alamadılar ve refah payı dahil edilen zam oranı yüzde 25 olarak uygulandı. Bu nedenle, en düşük maaşa sahip emeklilerin aylığı 7.500 TL olarak kalmıştı.

Ocak maaşı nasıl hesaplanacak?

Son açıklanan TÜİK verilerine göre, Eylül ayındaki enflasyon oranı yüzde 4.75 olarak belirlendi ve 3 aylık enflasyon farkı yüzde 25.11 oldu. Bu veriler doğrultusunda emekli maaşları için Ocak zammı hesaplanacak.

Emekli maaşlarına Ocak zammı ne kadar olacak?

Geçtiğimiz aylarda konuyla ilgili çeşitli açıklamalar yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emeklilere ek zam için çağrıda bulunan isimlerden biriydi. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da en düşük emekli maaşının değişmemesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Ek olarak, Binali Yıldırım da meclisin açılacağı Ekim ayında emeklilere ek zam konusuna değindi.

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak?

Enflasyonun yüzde 62 düzeyinde kalması durumunda, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına Ocak ayında yüzde 35.26 oranında zam yapılacak. Memur ve emekli memur maaşları ise yüzde 46.74 oranında artacak. Bu hesaplamaya göre, en düşük emekli aylığı 10.144 TL olarak gerçekleşecek.

Emeklilere Ocak 2024 maaşları için enflasyon zammı hesaplandı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.