EkonomiGenelTürkiye

ÖSYM, sınav süreçlerinde yeni dönemi ‘yapay zeka’yla başlatıyor!

**ÖSYM, Dijital Dönüşümünde Yapay Zekayı Kullanmayı Hedefliyor**

ÖSYM’nin dijital dönüşüm sürecinde “yapay zeka” ile ilgili hedeflerine ilişkin açıklamalar geldi. Bayram Ali Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınav operasyonu sürecinde yapay zekayı kullanmak istediklerini belirtti. ÖSYM’nin gelecek vizyonunda politikalarını belirlemek için “yapay zeka” danışma kurulu oluşturduklarını ifade eden Ersoy, ekiplerine yapay zeka uzmanlarını dahil ettiklerini ve bu konuda çalışmaların başladığını aktardı.

**Yapay Zeka ile Etkileşim Halinde Olan Tüm Kurumlar Koordine Olacak**

Başkan Ersoy, ÖSYM’nin yapay zekayı kullanma amacının sadece sınav operasyon sürecini iyileştirmek olmadığını vurguladı. Farklı kurumların tüm birimlerinin, yapay zeka uygulamaları ile etkileşim halinde olmasını istediklerini belirten Ersoy, Meteoroloji, Karayolları, belediyeler gibi paydaş olan tüm kurumların koordine olmasının ana amaç olduğunu ifade etti. Bu sayede sınavı etkileyebilecek koşullarla ilgili olarak toplantılar düzenlemeyi planladıklarını ve bu koordinasyon sayesinde sınavların daha sağlıklı ortamlarda gerçekleştirileceğini vurgulayan Başkan Ersoy, sözlerine şunları ekledi:

**Sınav Süreçlerini Optimize Edeceğiz**

ÖSYM’nin yapay zeka sayesinde süreçlerini daha iyi optimize edeceğini belirten Başkan Ersoy, çalışmaların sistemlerine anlık olarak aktarıldığında sınav süreçlerini daha da iyileştireceklerini söyledi. Olumsuz durumlar ortaya çıktığında o bölgedeki okul tercihini yapmayacaklarını ve adayları alternatif yerlere yerleştireceklerini ifade eden Ersoy, bu şekilde adayların sınav binalarına ulaşmasında yaşanabilecek sıkıntıları minimize edeceklerini aktardı. Bu sayede süreçlerini optimize ederek her yönden tasarruf sağlamayı amaçladıklarını belirten Başkan Ersoy, bunun ÖSYM’nin hedeflerine katkı sağlayacağını vurguladı.

**”Soru Üretme ve Sınav Değerlendirmesinde Yapay Zeka” Projeleri Devam Ediyor**

ÖSYM’nin “yapay zeka” ile soru üretme projelerine devam ettiğini dile getiren Başkan Ersoy, bu alanda yeni bir projeye daha başladıklarını ve görev süreleri içerisinde bu projeyi tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca sınav değerlendirmesini de yapay zeka ile gerçekleştirmek istediklerini aktaran Ersoy, bu süreçte “yapay zeka” ile insan faktörünü dikkatli bir şekilde dengeleyeceklerini belirtti.

ÖSYM’nin dijital dönüşüm sürecinde yapay zeka kullanarak sınav operasyonlarını iyileştirmeye çalıştığı görülüyor. Yapılan çalışmalarla birlikte sınav süreçlerinin daha iyi optimize edilmesi, adayların uygun ortamlarda sınavlara girebilmesi sağlanacak. Ayrıca soru üretme ve sınav değerlendirme süreçlerinde de yapay zekanın kullanılması hedefleniyor. Bu şekilde ÖSYM’nin gelecekteki vizyonuna uygun politikalar belirlenecek ve sınav süreçleri daha verimli bir şekilde yürütülecek.

ÖSYM, sınav süreçlerinde yeni dönemi 'yapay zeka'yla başlatıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.