EkonomiGenelTürkiye

13 Ekim’e kadar başvuru yapan emeklilere 12 bin 500 TL ek ödeme son dakika duyurusu!

**Emeklilere Ek Ödeme için Son Başvuru Tarihi 13 Ekim!**

**Ek Ödeme Haberi Öncesi Emekli Maaşında Sıkıntılar Yaşanıyordu**

Temmuz ayında yapılan %25 zam, kök maaş zammı hesaplaması gibi nedenlerle en düşük emekli maaşı 7.500 TL civarında kalmış ve emekliler arasında büyük tepki çekmişti. Bu durum üzerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de ek zam talebinde bulunmuştu.

**Emeklilere Ek Ödeme Müjdesi Geldi! Rakam 12.500 TL’ye Yükseltildi**

Ek ödeme haberleri, Ekim ayının başlamasıyla birlikte açıklanmayı beklerken, bankalardan sürpriz bir haber geldi. ING Bank, maaş promosyonu rakamlarını artırdı ve emekli maaşı promosyonu için 12.500 TL’lik bir rakamı duyurdu. ING Bank tarafından yapılan açıklamaya göre:

– 3.500 TL’ye (3.500 TL hariç) kadar olan maaşlar için promosyon miktarı 5.100 TL,
– 3.500 TL – 7.500 TL (7.500 TL hariç) arası maaşlar için promosyon miktarı 5.950 TL,
– 7.500 TL – 10.000 TL (10.000 TL hariç) arası maaşlar için promosyon miktarı 7.650 TL,
– 10.000 TL ve üzeri maaşlar için ise promosyon miktarı 8.500 TL olarak belirlendi.

Ayrıca ING Bank, maaşlarını bankaya taşıyan emeklilere yönelik olarak fatura kampanyası ile ek promosyon ödemesi yapacağını duyurdu. “SGK (SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı) maaşınızı ING’ye taşıyarak, maaş tutarınıza göre koşulsuz 8.500 TL’ye varan nakit promosyon kazanabilirsiniz” denildi.

**Mevcut ve Yeni Emeklilere Promosyon Fırsatı**

Açıklamaların devamında, otomatik fatura talimatı veren emeklilerin ise 4.000 TL’ye varan ek nakit promosyondan yararlanabilecekleri belirtildi. Böylece toplamda 12.500 TL’ye kadar nakit promosyon kazanılabileceği vurgulandı. Hem yeni emeklilerin hem de EYT ile emekli olanların da bu promosyondan yararlanabilecekleri ifade edildi.

Son başvuru tarihi olan 13 Ekim’e kadar başvuruda bulunan emeklilere ek ödeme yapılacağı bilgisi de eklendi.

Bu ek ödeme haberleri, emekliler arasındaki geçim sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletecek gibi görünse de, ödemelerin ne zaman yapılacağı konusunda ayrıntılı bir bilgi paylaşılmadı. EMEKLİ MAAŞLARINA EK ÖDEMENİN NASIL YAPILACAĞINA DAİR AÇIKLAMA SAĞLANDIKÇA sizlere bilgi vermeye devam edeceğiz.

Sonuç olarak, emeklilerin ek ödeme beklentileri ING Bank’ın duyurduğu 12.500 TL’lik promosyon ile bir miktar karşılanmış gibi görünüyor. Emeklilerin yaşadığı maaş sıkıntısı ve geçim derdine çözüm bulunması konusunda diğer bankaların da adım atması bekleniyor.

13 Ekim'e kadar başvuru yapan emeklilere 12 bin 500 TL ek ödeme son dakika duyurusu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.