EkonomiGenelTürkiye

Asya piyasalarında dolar kurunda haftanın başında kaç TL gözleniyor?

İsrail-Filistin Savaşı Finans Piyasalarını Nasıl Etkiliyor?

Asya Piyasaları Açılışta Düşüş Gösterdi

İsrail ile Filistin arasında savaşın patlak vermesiyle birlikte, dünya gündemi savaşa odaklandı. Ancak bu durum finans piyasalarını da etkiledi. Finansal açıdan Asya piyasaları, saat farkından dolayı haftaya ilk erken başlayan piyasalar arasında yer almaktadır. İsrail-Filistin savaşı ile beraber Asya borsalarında düşüşler görülmeye başlandı. Bu durum zaten beklentiler dahilindeydi. Ayrıca, döviz kurları üzerinden işlemler de yapılmaya başlandı. Türk lirası da bu piyasalarda yer alırken, dolar kurunda hareketlilik yaşandı.

Dolar Kurunun Durumu

Geçtiğimiz haftayı 27,61 TL seviyesinde tamamlayan dolar kurunda, yeni hafta sakin bir başlangıç yapması beklenirken, Türk lirası hafif bir değer kaybıyla başladı. Şu anda sığ piyasalarda işlem gören dolar kurunun değeri 27,66 TL seviyesindedir. Ekonomistler, bu haftanın dolar kurunda yükselişle başlamasının anlamını tartışmaktadır.

Anlamı Ne?

Dolar kurundaki hafif yükseliş, Türk lirasının savaş piyasasından etkilendiğini göstermektedir. Ancak etki çok derin olmamıştır. Türkiye’de piyasaların kapalı olması nedeniyle yukarı yönlü bir hareketin olağan karşılandığı gözlemlenmektedir. Dolar kurunun gerçek durumu ise yarın sabah Türkiye’de piyasaların açılmasıyla ortaya çıkacaktır. Merkez Bankası’nın dolar kuruna yönelik zaman zaman müdahaleleri bulunmaktadır. Ayrıca, dolar talebinin iç piyasada etkili olduğu da görülmektedir. Ancak, tüm bunların net bir şekilde görülebilmesi için Türkiye’deki piyasaların açılması gerekmektedir.

Asya piyasalarında dolar kurunda haftanın başında kaç TL gözleniyor?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.