EkonomiGenelTürkiye

T.C Kimlik Numarasına Göre 1900 TL Ödeme Alacaksınız

**Yeni Aile Destek Programı ile Devletten Ödemeler Başlıyor**

Aile Destek Programı kapsamında, 11 haneli T.C kimlik numaranız ile devletten destek alacaksınız. 2023 yılında başlayacak olan bu program ile ödemeler yapılacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları veya e-devlet sistemi üzerinden bu ödemeler gerçekleştirilecek. 15 Ekim tarihinden itibaren hesaplara aktarılacak olan ödemeler hakkında detaylar araştırılıyor. Bu ödemeler, sabah saatlerinde 1900 TL olarak hesaplara yatacak.

**Aile Destek Programı ile 4 Milyon Haneye Yardım Desteği**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan destek programı, toplamda 4 milyon haneye sosyal yardım desteği sağlayacak. Geçtiğimiz yıl başlatılan bu kampanya, bu yıl da devam edecek. 12 ay süreyle devam edecek olan Aile Yardım Paketi, her ay düzenli olarak PTT üzerinden veya başvuru esnasında verilen IBAN numaralarına yatırılacak. Başka bir başvuru yapmaya gerek kalmadan, on iki ay boyunca verilen ödemeler için koşullar açıklandı. Peki, kimler bu desteklerden yararlanabilecek?

**Aile Destek Paketi Başvuru Koşulları**

Halen içinde bulunan kişi başına düşen gelir, asgari ücretin üçte birinden az ise ödeme yapılacak. Başvuruları e-devlet aracılığıyla veya fiziksel olarak yapabilirsiniz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bizzat yapacağınız başvurularla ödemelerden yararlanabilirsiniz.

**Sosyal Yardım Ödemelerine Zam Geldi**

Aile Destek Paketi kapsamında verilen sosyal yardım ödemelerine zam yapıldı. Bu ödemeler, en az 850 TL en fazla 1250 TL olarak yapılmaktadır. Ayrıca, ek çocuk bileşeni ile birlikte toplam yardım miktarı 1900 TL’ye kadar çıktı. Ödeme almak isteyenler, bakanlıklar tarafından aranan koşullara uygun olduğu takdirde bu ödemeden yararlanabiliyorlar. Ekim ayı ödemeleri, 15 Ekim tarihinden itibaren hesaplara aktarılacak.

T.C Kimlik Numarasına Göre 1900 TL Ödeme Alacaksınız

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.