EkonomiGenelTürkiye

Piyasalarda Savaş Fiyatlaması: Uzman İsim Uyardı!

TV100 yazarı İslam Memiş, Hamas’ın İsrail’e düzenlediği ‘Aksa Fırtınası’ operasyonun ardından olası gelişmelere dair dünya ekonomisindeki etkileri değerlendirdi.

“Piyasalarda Savaş Fiyatlaması Daha Yeni Başladı!” başlıklı yazısında İslam Memiş, döviz ve altın fiyatlarının ne olacağı, borsanın yatırımcılar için güvenli bir liman olup olmadığı ve kısa vadeli yatırım yapanların nelere dikkat etmesi gerektiği gibi sorulara yanıt aradı.

İşte İslam Memiş’in yazısında öne çıkan başlıklar:

Dünya ekonomisinde olası gelişmeleri konu alan İslam Memiş, Filistinli militan grubu Hamas’ın İsrail’e düzenlediği sürpriz saldırının ardından döviz ve altın fiyatlarında neler olabileceğini, borsanın yatırımcılar için güvenli bir liman olup olmadığını ve kısa vadeli yatırım yapanların nelere dikkat etmesi gerektiğini yazdı. İşte, piyasalardaki beklentiler…

İsrail-Filistin savaşı konusu günümüzde oldukça önemli bir gündem maddesi. Bu sürecin uzun soluklu bir süreç olacağını düşünüyorum. Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, İran, Çin, Kuzey Kore, Rusya, Suriye ve Türkiye gibi ülkelerin de bu süreçte yer alacakları bir yolculuğa çıkacağız. Birçok kan ve göz yaşı akacak.

Geçtiğimiz hafta, “Ekim’i ikiye ayırın, 15’ine kadar ve 15’inden sonra” demiştim. Manipülasyon fiyatlaması olduğunu ve bunun arkasında büyük bir iş olduğunu, varlıklarınızı korumanız ve büyük bir tufana hazırlık yapmanız gerektiğini vurgulamıştım. Bugün her şeyi net bir şekilde görmüş olduk.

Tabii ki bundan sonra küresel ekonomiler normal bir şekilde işlemeyecek. Dünya genelinde savaşın konuşulacağı bir döneme girdik. Enflasyonun geçici olacağına gerçekten inanmış mıydınız? Maalesef, geçici olarak nitelendirebileceğimiz bir durum yok.

Şu anda yaşadığımız enflasyonun nedenlerini önce Rusya-Ukrayna savaşına bağlamışlardı, ancak şimdi İsrail-Filistin savaşı ile ilişkilendirecekler. Büyük Reset için ikinci bir çöküşe ihtiyaç vardı ve bunu 2020’de gördük. Şimdi ise ikinci çöküşe hazır mısınız?

Birden bire küresel borsalar düşerken, petrol fiyatları yükseldi, altın ve gümüş gerçek değerine ulaştı.

Şimdi bazıları, “Sadede gel, ne kadar daha yükselecek?” diye sorabilir. Ben yıl sonu hedeflerimi verdim ve bir şey değişmedi. Tek değişen, üzerine sürekli ekledikçe gitmeleri!

Dolar/TL 29,70’te, gram altın ise 1.880’de seyrediyor. Borsa da 7.500 puana düşerek 7.150 puana kadar geriledi.

Bu noktadan itibaren günlük veya aylık işlem yapan yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor. Sabah baktığınızda, fiyatların düştüğünü görebilirsiniz.

Bugün savaş sonrası ilk günümüz. Ancak Cuma günüyle bugün arasında ne fark var ki?

Dolar/TL 27,57’den 28,12’ye yükselirken, Avro/TL 29,22’den 29,74’e, gram altın 1.701’den 1.743’e, ons altın ise 1.833 dolardan 1.855 dolara yükseldi. Borsa da 8.464 puandan 7.900 puana geriledi.

Dediğim gibi, bugün daha ilk günümüz.

Demek ki, savaş fiyatlaması daha yeni başlamış durumda!

Piyasalarda Savaş Fiyatlaması: Uzman İsim Uyardı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.