EkonomiGenelTürkiye

16 Bin TL Maaşlar Resmi İmzalarla Onaylandı ve Faaliyete Geçti

**Emeklilere 5.000 TL İkramiye ve Maaşlara Zam Geliyor**

## Emeklilere 29 Ekim İkramiyesi Olarak 5.000 TL Ödeme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim ikramiyesi kapsamında kasım ayında emeklilere 5.000 TL ödeme yapılacağını açıkladı. Bu ödeme ile emekliler, ekonomik sıkıntılarını biraz olsun hafifletebilecekler. 29 Ekim tarihi olan Cumhuriyet Bayramı, emeklilere de bir sevinç kaynağı olacak.

## Emekli Maaşlarına Artış Müjdesi

2024 yılında emekli maaşlarına da artış yapılması bekleniyor. Bu artış ile emeklilerin yaşam standartları biraz daha yükselecek. Emekli maaşlarının artırılması, emeklilerin hayatlarını daha rahat bir şekilde sürdürmelerine olanak sağlayacak.

## Memur Maaşlarına Büyük Zam Geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre, memur maaşlarına yüzde 50’ye yakın bir zam yapılacağı duyuruldu. Bu zam ile memurların gelirleri artacak ve daha iyi koşullarda çalışabilecekler. Zam haberini alan memurlar sevindi ve bu gelişmenin kendilerine moral verdiğini belirtti.

## Aralık Ayında Asgari Ücret Görüşmeleri Başlıyor

Asgari ücret zammı için görüşmeler aralık ayında başlayacak. İlgili taraflar, işçilere daha iyi bir yaşam sağlamak adına asgari ücretin artırılması konusunda anlaşma sağlamak için bir araya gelecekler. Asgari ücretin artması, milyonlarca çalışan için önemli bir gelişme olacak.

## Toplu İş Sözleşmeleri ile Maaşlar Yükseliyor

Ekim ayının ortalarında ülke genelindeki belediyeler ve sendikalar arasında toplu iş sözleşmeleri imzalanıyor ve kamuoyuna duyuruluyor. Bu kapsamda, Afyonkarahisar Belediyesi’nin AFBELSAN ve YÜNTAŞ şirketleri ile Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan bir toplu iş sözleşmesi sonucunda maaşlar 16.000 TL seviyesine yükseldi. Bu anlaşma, çalışanlara daha yüksek bir gelir sağlayacak.

Hizmet İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Kemal Erkuş, maaş zammına ilişkin yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve ekibine teşekkür ederek, enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde çalışanlara nefes aldıran ek protokolün imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Sendika olarak çalışanların haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

16 Bin TL Maaşlar Resmi İmzalarla Onaylandı ve Faaliyete Geçti

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.