EkonomiGenelTürkiye

Ekim Ayında Maaşlarda 5.000 TL Ek Zam! Iyileştirme Kararı

Mardin Belediyesi İşçilerine 5.000 TL Zam Müjdesi

Yüksek Enflasyonun Etkisiyle İnsanlar Geçim Sıkıntısı İçinde

Türkiye’de yüksek enflasyon nedeniyle insanlar derin bir geçim sıkıntısı içinde kalmışlardır. Bu sorunun önüne geçilebilmesi için gelirlerin artırılması gerekmektedir. Normalde tüm maaşlar yılbaşında zamlanacaktır, ancak vatandaşların bekleyecek sabrı kalmamıştır. Bu bağlamda, işçi maaşlarına 5.000 TL zam kararı açıklanmıştır.

Mardin Valisi ve Belediyesi Başkanvekili Tuncay Akkoyun’dan Müjde

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Tuncay Akkoyun, işçi maaşlarına ilişkin alınan son kararı açıklamıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşları enflasyona ezdirmeme ilkesi gereğince yeni bir adım attıklarını belirten Vali Tuncay Akkoyun, belediye işçilerine müjde vermiştir.

5.000 TL Zam Müjdesi Verildi

İşçilerin maaşlarına yapılan zam müjdesini açıklayan Vali Tuncay Akkoyun, “Büyükşehir Belediyemize bağlı Mardin Kent Anonim şirketinde istihdam edilen 696 Sayılı KHK kapsamındaki personel ile Hizmet Alımı personeli toplam 1754 çalışanımızın enflasyon karşısındaki mali kayıplarını gidermek adına yürürlükteki Toplu İş Sözleşmesi ile verilen haklara ilaveten her işçimizin almakta olduğu net ücretine Ekim 2023 ayı maaşı ile birlikte ödenmek üzere yaklaşık 5.000,00 (Beş bin) TL iyileştirme yapılarak çalışanlarımızın en düşük aylık maaşı net 20.000,00 TL’ye yükseltilmiştir” ifadelerini kullanmıştır.

En Düşük İşçi Maaşı 24.500 TL’ye Yükseltilmiştir

Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilen daimi işçilerin maaşlarında da ek bir artış yapıldığına değinen Vali Tuncay Akkoyun, “Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüz bünyesinde istihdam edilen işçilerimizin toplu iş sözleşmesi ile almış oldukları maaşlara ilaveten Ekim 2023 maaşından itibaren başlamak kaydıyla yaklaşık 4.000 TL artış yapılmıştır. Bu iyileştirme ile birlikte en düşük işçimizin maaşı 24.500 TL’ye yükselmiştir” demiştir.

Diğer Belediyeler de Benzer Zam Yapacak

Açıklanan işçi zamları özellikle Mardin Belediyesi’nde çalışan işçiler arasında büyük bir memnuniyet yaratmıştır. Mardin Belediyesi’nde yapılan zamın diğer belediyelerde de uygulanmaya başlanması beklenmektedir. Bu şekilde belediye personellerinin gelirlerinde iyileştirme yapılmış olacak ve ayrıca Ocak ayında yapılacak olan yeni bir zamla birlikte maaşlar memnuniyet verici bir seviyeye ulaşmış olacaktır.

Ekim Ayında Maaşlarda 5.000 TL Ek Zam! Iyileştirme Kararı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.