EkonomiGenelTürkiye

Emeklilikten Sonra Asgari Ücretlilere Müjde Verildi! Canlı Yayında Sayı Paylaşıldı.

**2024 Asgari Ücreti ve Beklentiler**

2024 ASGARİ ÜCRET

Çalışanların büyük bir kısmının geçimini asgari ücretle sağlamasının üzücü bir durum olduğunu söylemek mümkün. Devletin verebileceği en düşük taban ücret olan asgari ücrete yapılacak olan zam, çeşitli ödemelere de yansıyacak.

2024 ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması gerekiyor. Bu komisyonun yaklaşık olarak 4 toplantı gerçekleştirmesi bekleniyor. Toplantılar sonucunda (Aralık ayının son haftası tahmin ediliyor) 2024 asgari ücret miktarı belirlenecektir. Son 2 yıldır asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılmaktaydı. Ancak, 2024’te ara zam yapılmayacağı açık bir şekilde ifade edilmiştir.

CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Gelecek yıl için asgari ücretle ilgili önemli bir açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılmıştı. Işıkhan, asgari ücretteki yükü azaltmak amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirtmişti. Gazeteci Cem Küçük ise asgari ücretle ilgili beklentilerini ve olası senaryoları canlı yayında açıkladı.

Küçük, asgari ücrete en az %40 zam yapılmasının mümkün olduğunu ifade ederken, asgari ücretin en az 20 bin TL olması gerektiğini söyledi. Ancak 15-16 bin TL seviyelerine çıkabileceğini belirtti. Ekonomik nedenlerle işverenlerin yükünün artmasıyla asgari ücretin 13 bin TL’ye çıkabileceğini dile getiren Küçük, gerçek enflasyon dikkate alındığında ücretin 20 bin TL’ye çıkması gerektiğini vurguladı. Uzmanlara göre ise asgari ücretin 15-16 bin TL arasında olması bekleniyor.

KONUT MÜJDESİ ASGARİ ÜCRETLİYE UCUZ EVLER

ASGARİ ÜCRETTE HÜKÜMETİN PLANLADIĞI ZAM RAKAMI

SÜRPRİZ PROMOSYON MÜJDESİ ASGARİ ÜCRETLİYE

SONUÇ

Asgari ücret, ülkemizde çalışan insanların yaşamını sürdürebilmesi için temel bir gelir kaynağıdır. 2024 yılında yapılacak olan asgari ücret zamı, çalışanların hayatında önemli bir etkisi olacaktır. Beklentiler, ücretin en az %40 zamla 15-16 bin TL seviyesine çıkabileceği yönündedir. Ancak kesin bir karar için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanmasını ve kararını açıklamasını beklememiz gerekmektedir.

Emeklilikten Sonra Asgari Ücretlilere Müjde Verildi! Canlı Yayında Sayı Paylaşıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.