EkonomiGenelTürkiye

Maaş Zamları, Ev Hanımlarına Emeklilik ve Bağkur Prim Düzenlemesi Açıklandı!

Emeklilere İkramiye Müjdesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklamalara göre, Türkiye’de vatandaşları doğrudan ilgilendiren konularda önemli gelişmeler yaşanıyor. Bakan Işıkhan, canlı yayında yaptığı açıklamalarda birçok önemli konuya değindi ve vatandaşlara müjde verdi.

Emeklilere İkramiye Açıklaması!

Emeklilere verilecek olan 5.000 TL tutarındaki ikramiye ile ilgili olarak Bakan Vedat Işıkhan, “Çalışan emeklileri kapsam dışında bıraktık. Geçim sıkıntısı yaşayan emeklilere destek olmayı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımızın onayı ile bir defaya mahsus olmak üzere emekli vatandaşlara 5.000 TL ikramiye verilecek. Dul ve yetim aylığı alanlar da belirli oranlarda bu ödemeyi alabilecekler. Emeklilere verdikleri değeri göstermek adına yeni uygulamalar yapıyoruz. Seyahat ve sağlık alanında yerel yönetimlerle birlikte çalışarak yeni düzenlemeler yapacağız.

5.000 TL ikramiye için kanun teklifi hazırlandı ve yarın TBMM’ye sunulacak. Ne kadar erken yasalaşırsa, ödeme de o kadar erken yapılır. Kasım ayının 15’i civarında ödemeyi gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Memur ve Emekli Maaş Zam Açıklaması!

Memur ve emekli maaş zammıyla ilgili olarak Bakan Vedat Işıkhan, “Orta Vadeli Plan çerçevesinde yaklaşık yüzde 50 oranında bir zam uygulanacak. Memurlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona karşı koruyacağız. Sosyal devlet olarak bunu yapmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Ev Hanımlarına Emeklilik Geliyor

Ev hanımlarına emeklilik hakkı verilmesi açıklamasını yapan Bakan Vedat Işıkhan, “Bu Cumhurbaşkanımızın verdiği bir müjdedir. Cumhurbaşkanımız bunu halkımıza söz verdi ve biz de bunu yerine getirmekle yükümlüyüz. Yakın gelecekte bunu hayata geçireceğiz. Ev hanımlarına, prim tutarının üçte birini destek olarak vereceğiz. Böylelikle emeklilik hakkına sahip olabilecekler. Bu düzenleme engelli çocuğa veya çocuk sayısına göre de değişebilir. Çok ayrıntılı bir çalışma yapılacak. Çalışmalara başladık ve 5 yıl içinde hayata geçecek.” şeklinde konuştu.

Asgari Ücret Zam Açıklaması!

Asgari ücret zamı hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Vedat Işıkhan, “Asgari ücret, bir ülkede uygulanan en düşük ücrettir. Bu konu bizim için çok önemlidir. Aralık ayının başında işçi ve işveren konfederasyonlarıyla bir araya geleceğiz. Önümüzdeki yılık ilk 6 aylık dönemi kapsayacak asgari ücreti belirlemek için görüşmeler yapacağız. Temmuz ayındaki görüşmelerde her iki tarafın da olgun tavrına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde olumlu bir sonuç elde edeceğimize inanıyoruz.” dedi.

Bağkur Prim Şartı Düşüyor

Bakan Vedat Işıkhan, Bağkur’luların emekli olabilmesi için prim şartının düşürülmesiyle ilgili konuşarak, “Bu konuda talimatları aldık ve çalışmalara başladık. Bağkur’lular 7200 prim günüyle emekli olabilecekler. Böylelikle 5 yıl daha az prim ödeyecekler ve 5 yıl daha erken emekli olacaklar. Bütçe disipliniyle ilgili çalışmaları da içeren bir süreç olacak. Standartlar ve değişkenler bulunuyor. Umuyoruz ki yakın zamanda gerçekleştiririz, acelemiz yok.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan taşerondan kadroya geçiş konusunda da Bakan Vedat Işıkhan, Ekim ayında danışma kurulunun toplanacağını ve tarafları dinleyerek çözümler üreteceklerini belirtti.

Maaş Zamları, Ev Hanımlarına Emeklilik ve Bağkur Prim Düzenlemesi Açıklandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.