EkonomiGenelTürkiye

Vakıfbank’ta 1,5 Milyon TL Konut Kredisi Aylık Taksiti Ne Kadar?

KONUT KREDİSİ GELİŞMELERİ VE VAKIFBANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

Konut Kredisi İhtiyacı ve Maliyet Artışları

Konut kredisi ile alakalı tüm gelişmeler çok yakından takip ediliyor. İnsanlar bir ev satın almak istediklerinde konut finansmanına ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyacı karşılamak için ise bankaların konut kredileri kullanılır. Konut kredisi çekerek ev sahibi olmak bir dönem oldukça yaygın bir yöntemdi. Ancak son zamanlarda maliyet artışlarıyla beraber, konut kredisi çekerek ev sahibi olmanın cazibesi azalmış durumda.

Maliyetlerin Uçmasıyla Değişen Durum

Konut kredisi için başvuru yapanlar, karşılarına çıkan yüksek maliyetlerden dolayı pişmanlık duymaktadır. Yükselen faiz oranları ve beraberinde gelen maliyetler, insanları şaşkına çevirmektedir. Öyle bir noktaya gelinmiştir ki bazen aynı ailede iki kişi çalışsa dahi, maaşlarının tamamı konut kredisi taksitlerini ödemeye yetmemekte ya da ucu ucuna yetmektedir.

Vakıfbank Konut Kredisi Kampanyası

Konut kredisi çekmek istendiğinde akla ilk gelen bankalar arasında uzun yıllardır kamu bankaları yer almaktadır. Kamu bankaları, konut kredisi ürünleriyle birlikte farklı destekler sunmaktadır. Ev sahibi olmak isteyenler, bu sayede finansman desteği sağlayabilmektedirler. Vakıfbank’ın konut kredisi kampanyası için belirlenen kriterler şu şekildedir:

En Fazla 120 Ay Vade

Vakıfbank müşterileri, konut kredisi çekerken vadeyi en fazla 120 ay olarak belirleyebilirler. Bu vade süresi hiçbir şekilde uzatılamaz. 10 yıllık vade süresi, konut kredilerinde azami vade süresi olarak uygulanmaktadır. Konut kredileri yüksek limitli krediler olduğu için, vade süresi uzatıldıkça kredi taksiti de düşmektedir.

Yüzde 3,39 Faiz Oranı

Konut kredisi için uygulanan aylık faiz oranı yüzde 3,39 olarak belirlenmiştir. Bu faiz oranı yüksek görülebilir, ancak diğer bankaların faiz oranlarıyla karşılaştırıldığında, Vakıfbank’ın uyguladığı faiz oranı bir miktar daha düşük olabilmektedir. Bu sebeple, Vakıfbank’tan konut kredisi çekmek isteyen müşteriler için ilgi çekici olabilir.

1,5 Milyon TL Konut Kredisi Maliyet Hesaplaması

Vakıfbank’tan 120 ay vadeli 1,5 milyon TL konut kredisi çekenlerin, aylık 51.798 TL kredi taksit ödemeleri gerekmektedir. Bu kredinin toplam maliyeti ise 6.215.780 TL’dir.

Vakıfbank'ta 1,5 Milyon TL Konut Kredisi Aylık Taksiti Ne Kadar?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.