EkonomiGenelTürkiye

“Diyanet İşleri Başkanlığı 100 Memur Alımı: Başvuru Detayları”

Diyanet İşleri Başkanlığı Memur Alımı İlanları

Diyanet İşleri Başkanlığı, kendi bünyesinde 100 memur alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Bu memur alımı ilanı KPSS şartı olmadan yapılacak ve kurum tarafından gerçekleştirilecek olan sözlü sınav sonucuna göre personel alımları yapılacaktır.

Kadın ve erkek adayların başvuruları kabul edilecek ve ikamet şartı aranmayacaktır. Alınacak olan personeller din görevlisi kadrosunda istihdam edilecek ve yurt dışında görevlendirilecektir. Kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak ilanın gereken detaylarını sizlere sunuyoruz.

Kamu Memur Alımı Başvuru Koşulları

Yayımlanan ilana göre başvuru yapacak adayların lisans düzeyinde ilahiyat bölümü mezunu olmaları gerekmektedir. Ayrıca, dört mevsim çalışabilme yeteneğine sahip olmaları ve yurtdışı hizmetleri için temsil yeteneğini gösterebilmeleri beklenmektedir.

Başvuruda bulunacak adayların kamu haklarından mahrum olmaması ve yapılan arşiv ve güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması gerekmektedir. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumları tarafından emekli, yaşlılık veya malullük aylığından faydalanmamaları gerekmektedir.

Devlet Memuru Alımı Başvuru Şekli ve Detayları

Başkanlık tarafından yayımlanan ilana başvurular 5 Ekim 2023 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanmıştır. Son başvuru tarihi ise 20 Ekim 2023 olarak belirlenmiştir.

Başvurularınızı e-devlet aracılığıyla, resmi kariyer internet sitesi üzerinden online olarak yapabilirsiniz. E-devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranızla sisteme giriş yaparak başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.