EkonomiGenelTürkiye

Aile Hizmetleri Bakanlığı’ndan 75.000 TL Destek Ödemesi Başvuruları Başladı

**Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İhtiyaç Sahiplerine 75 Bin TL Nakit Destek Ödemesi Sunuyor**

**Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İhtiyaç Sahiplerine 75 Bin TL Nakit Destek Ödemesi Sunuyor**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemelerinin kapsamı genişletildi. Vatandaşlara 75.000 TL nakit yardım sunmaya başladı. Yeni destek ödemesi ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara finansal rahatlama sağlayacak. Başvuru ekranı açıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşa 75 bin TL nakit yardım sunulması için hazırlıklar tamamlanıyor. Yeni destek ödemesi ihtiyaç sahiplerine finansal destek sağlayacak. Başvuru işlemleri ise şimdi başlatıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni destek ödemesi için gerekli koşulları ve detayları açıkladı. Bu ödeme ile birlikte yalnızca belirli koşulları karşılayan vatandaşlar ödemelerden yararlanacak. Nakdi yardım yapılacak. Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kabul edilecek.

## Aile Bakanlığı’ndan 75 Bin TL Destek Ödemesi Koşulları Nelerdir?

Bakanlıktan verilecek 75 bin TL’lik ödemenin detayları ve koşulları açıklandı. Başvuru yapan kişilerin 18 yaş ve üzerinde olması gerekiyor. Sonraki koşul ise yıl içinde evi doğal afetler sebebiyle zarar görmüş olmaktır. Evde engelli bir bireyin yaşaması ve buna ait belge talep ediliyor. Hane halkında kişi başına düşen gelir miktarına göre ödemeler yapılmaktadır. Gelir miktarında önemli olan asgari ücretin üçte birinden daha az gelire sahip olmaktır.

Eşya yardımı, ev bakım onarım yardımı olarak tek defaya mahsus verilen 75 bin TL ödeme sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından veya e-devlet üzerinden başvurularak alınabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığının sağlayacak olduğu 75 bin TL ödeme 2023 yılında ihtiyaç sahibi olan ailelere betonarme ve prefabrik ev yapımı yardımları gibi yardımlarla yapılmaya devam ediyor. Bu destekler dar gelirli vatandaşın geçimini iyileştirmek için veriliyor.

Aile Hizmetleri Bakanlığı'ndan 75.000 TL Destek Ödemesi Başvuruları Başladı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.