EkonomiGenelTürkiye

Anne Babalara 3.571 TL Para Yardımı Onaylandı – Meclis Kararı

Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemesi İle Çocuklara Yardım

Amaç: Çocukların Ailelerinden Kopmaması

Çocuk politikalarının temeli, aile birliğini koruma ve çocukların sağlıklı bir şekilde aile ortamında yetişmeleridir. Bu nedenle ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yapılıyor. Aile birliğinin korunması ve çocukların aileleriyle birlikte geleceğe hazırlanması büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple, çocukların ekonomik sebeplerle ailelerinden ayrılmamaları hedeflenmektedir.

Toplam 579 Milyon TL Ödeme Yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye’nin toplumsal vizyonuna uygun olarak Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesini yapılan kişileri geride bırakmayan bir anlayışla sürdürmektedir. Bakan Göktaş, “SED ödemesiyle aileleri yalnız bırakmıyoruz. SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. Bu doğrultuda Eylül 2023’te SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için toplam 579 milyon TL ödeme yapıldı” dedi.

SED Ödemesi Ne Kadar Oldu 2023?

2023 yılı Temmuz-Aralık döneminde, ihtiyaç sahibi ailelerin SED yardımları yüzde 17,55 oranında zamlandı. Buna göre, önceki dönemde 3.038 TL ödeme alan bir aile, yeni zam oranıyla birlikte 3.571 TL ödeme alacak.

Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 4.853 TL’den 5.704 TL’ye yükseltildi.

Anne Babalara 3.571 TL Para Yardımı Onaylandı - Meclis Kararı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.