EkonomiGenelTürkiye

Asgari Ücretliye 33.387 TL Ödeme – Başvuru İçin Dilekçe Yeterli!

Doğum Yardımı Parası: Annelere Sağlanan Destekler

Destekler Hala Devam Ediyor

Doğum yapmış annelerin iş hayatına geri dönüşleri hükümet tarafından önemsenmektedir. Ailelere, doğum sonrasında annelerin iş hayatına geri dönmesi için bir miktar yardım sağlanmaktadır. Günümüzde, milyonlarca kişi devletin sunmuş olduğu doğum yardımlarından yararlanmaktadır.

90 Gün Şartı

Doğum yardımı parasından faydalanmak için 90 gün şartı bulunmaktadır. Bu yardımdan yararlanmak isteyen kişilerin son 1 yıllık sigorta primlerinin 90 günü yatırılmış olmalıdır. Ayrıca annelere, rapor parası veya geçici iş göremezlik ödemesi yapılmaktadır. Bu ödemenin süresi ise 112 günü kapsamaktadır.

Asgari ücretli bir kişi, bu ödemeden önemli bir miktar alabilmektedir. Ödemeler, maaş yoluyla yapılmaktadır. Temmuz ayında asgari ücret arttığında, devletin verdiği bu ödemeler de artmaktadır. Brüt günlük asgari ücret arttığında, asgari ücretli bir anne 33.387 TL ödeme alabilecektir.

Bir anne, brüt maaşı 15.000 TL olan bir anne 37.333 TL alırken, 20.000 TL olan bir anne 49.778 TL ödeme alabilecektir.

Başvuru Süreci Hakkında

Başvuru yapmak isteyenlerin, SGK ve işyerinden gerekli belgeleri alarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Süreci takip etmek isteyenler, e-Devlet üzerinden takip edebilir veya PTT şubelerinden bilgi alabilirler.

Asgari Ücretliye 33.387 TL Ödeme - Başvuru İçin Dilekçe Yeterli!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.