EkonomiGenelTürkiye

“Bugün başvurularla 1.250 TL yardım parası almak için tek bir tık yeterli!”

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) Burs Başvuruları Başladı – 2023-2024 Eğitim Yılı

2023 – 2024 Eğitim Yılı Burs Başvuru Tarihleri

– Ortaöğrenim Bursu (İlkokul/Ortaokul/Lise): 1-15 Ekim 2023
– Yükseköğrenim Bursu (Önlisans/Lisans): 20-31 Ekim 2023

VGM Burs Başvurusu Nereden Yapılır?

VGM burs başvuruları belirtilen tarihlerde tamamlandıktan sonra başvuru değerlendirme ve sonuç açıklama dönemlerine ilişkin tüm duyurular www.vgm.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

VGM Burs Başvuru Şartları Neler?

– Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan burs alan öğrenciler, VGM bursundan yararlanamazlar. Ancak geri ödemeli öğrenci kredisi alanlar Vakıflar bursundan faydalanabilir.
– Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrenciler, yabancı uyruklu öğrenciler, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencileri, ek süre öğrenim gören öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler, Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrenciler, bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrenciler yükseköğrenim bursu alamazlar.
– Ancak Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.

Başarılı bir burs başvurusu için yukarıdaki şartları dikkate almanız önemlidir. Vakıflar Genel Müdürlüğü, eğitim hayatınızı desteklemek amacıyla burs imkanı sunmaktadır. Başvurunuzu zamanında yapmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.