EkonomiGenelTürkiye

Kuyumcuların yeni fiyat beklentisi! Gram altın için tahminler değişti!

Altın Piyasasında Hızlı Yükseliş: İsrail-Filistin Savaşı Etkisi

Altın Fiyatları Hızla Yükseliyor

Altın piyasası, İsrail ile Filistin arasında çıkan kanlı savaşın etkisiyle hızlı bir şekilde değişim gösteriyor. Riskli ortamlarda güvenli liman olarak kabul edilen altın, bugünlerde yine yatırımcıların dikkatini çekiyor. Ons altın 1.874 dolara, gram altın kuyumcu fiyatı ise 1.750 TL’ye fırladı.

Kuyumcuların Beklentileri Değişiyor

Savaşın etkisiyle birlikte altın fiyatlarına ilişkin kuyumcu beklentileri de değişti. Kapalıçarşı altın piyasasının deneyimli kuyumcu esnaflarından Nadir Şentürk, durumu değerlendirerek, “Altın piyasası için artık iyi günler başladı diyebiliriz. Savaş insanlık için kötü olsa da, altın için çok şey değişti. Altın fiyatlarını baskılamak bile mümkün olmayacak. İnsanlar artık altının güvenli bir yatırım olduğunu bir kez daha fark ettiler” dedi.

Hızlı Yükseliş Bekleniyor

Piyasadaki değişikliğe dikkat çeken Nadir Şentürk, “Bugün piyasaya baktığımızda fiyatlarda yükseliş gözlemliyoruz. Bu yükselişin hızı da oldukça dikkat çekici. Altın fiyatlarının FED tarafından baskılandığını biliyoruz, ancak bu baskının kırılacağını görüyoruz. Yatırımcılar altın alımı yapmaya başladıkça talep artıyor. Bu artan talep, baskıyı azaltıyor ve altın fiyatlarını yükseltiyor. ABD’nin savaşa girmeme ihtimali hakkında kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bu durumda doların değeri belirsizleşir. Dolardan çıkmak isteyenler alternatif olarak altına yönelecek. Başka bir seçenekleri yok. Bu durumda altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş bekleniyor” şeklinde konuştu.

Gram Altın Yıl Sonu Tahmini

Nadir Şentürk, gram altın fiyatları hakkında da bir tahminde bulunarak, “Yıl sonunda gram altın fiyatının 1.850 TL – 1.900 TL aralığında olacağını düşünüyorduk. Ancak şu an için beklentilerimiz dışında bir durumla karşı karşıyayız. Büyük bir belirsizlik var ve bu belirsiz ortamda altın değer kazanıyor. Savaşın ne zaman sona ereceğini bilemiyoruz, ancak uzun bir sürece işaret ediyor. Bu da altının uzun süre değerli kalacağı anlamına geliyor. Bu gerekçelerle gram altın için yıl sonu hedefimizi 2.050 TL – 2.100 TL aralığına çıkardık. Bu fiyatın gerçekleşmesi kesinlikle muhtemeldir. İşaretlerini bugünden almaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Not: Bu haber, yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kuyumcuların yeni fiyat beklentisi! Gram altın için tahminler değişti!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.