EkonomiGenelTürkiye

KYK Kredi/Burs Başvurusu: Başlangıç Tarihi, Şartlar ve Nasıl Yapılır? 2023 Detaylar

KYK Burs Kredi Başvuruları 2023 Yılında Başladı!

Başvurular Başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK burs kredi başvurularının 2023-2024 eğitim öğretim yılı için başladığını duyurdu. Başvurular için öğrencilerden istenen şartlar nelerdir? Başvurular ne zamana kadar devam edecek?

KYK Burs Kredi Son Başvuru Tarihi

Bakan Bak’ın açıklamasına göre GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları 12 Ekim’de başladı ve 19 Ekim saat 23.59’a kadar devam edecek.

KYK Burs Kredi Başvuruları Nasıl Yapılır?

Burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak. e-Devlet şifresi olmayan öğrenciler PTT’ye giderek e-Devlet şifresi alabilecekler.

Başvuru ekranında öğrencilerden ailelerinin maddi durumuna dair bilgiler istenmektedir. Bu bilgiler, değerlendirme sürecinde teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda öğrencilere burs ya da kredi desteği sağlanmaktadır. Öğrenim kredisi alan öğrenciler, eğitimlerini tamamladıktan 2 yıl sonra ödemeye başlayacaklardır. Burs alan öğrenciler ise ödemeleri karşılıksız olarak alacaklardır.

Kimlere Burs Verilir?

KYK burs ödemesi için başvuru yapan bütün öğrencilere burs verilmemektedir. Burs ödemesinden faydalanmak için bazı şartları taşımak gerekmektedir. Kredi ödemeleri genel olarak tüm öğrencilere sağlanmaktadır. Burs ödemeleri için ise aşağıdaki genel şartlar gerekmektedir:
– Şehit ve gazi çocukları
– %40 üzeri engelli öğrenciler (sağlık raporu gerekli)
– Anne ve babası hayatta olmayan öğrenciler
– Amatör milli sporcu olan öğrenciler
– Darüşşafaka Lisesi mezunu olan öğrenciler

Kimler Burs Kredi Başvurusunda Bulunabilir?

KYK burs ve kredi başvurusu yapmak isteyen öğrencilerin ön lisans, lisans veya yüksek lisans öğrencisi olmaları gerekmektedir. Hazırlık sınıfı öğrencileri için burs ödemesi yapılmamaktadır. Öğrenciler aynı anda hem burs hem de öğrenim kredisi alamayacaklardır.

KYK Kredi/Burs Başvurusu: Başlangıç Tarihi, Şartlar ve Nasıl Yapılır? 2023 Detaylar

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.