EkonomiGenelTürkiye

TC Kimlik Son Hanesi 2, 4, 6, 8 ve 10 için Geceyarısı Müjde: 3.571 TL Yardım Başvuruları Başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemelerini Açıkladı

Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleri: Ailelere Yardım ve Çocuklara Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere yapılan ödemelerin yanı sıra çocuklar için de sosyal destek ödemeleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda yapılan ödemelerden biri de Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesidir. Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada 579 milyon TL ödeme yapıldığını duyurdu.

Amaç: Çocukların Ailelerinden Kopmamasını Sağlamak

Bakan Göktaş, çocuk politikalarının temelinin aile birliğini koruma ve çocukların sağlıklı bir şekilde aile ortamında yetişmeleri olduğunu vurgulayarak, bu nedenle ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek verdiklerini belirtti. Aile birliğinin korunmasına ve çocukların aileleriyle birlikte geleceğe hazırlanmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Bakan Göktaş, çocukların ekonomik sebeplerle ailelerinden ayrılmamalarını hedeflediklerini dile getirdi.

Toplam 579 Milyon TL Ödeme Yapıldı

Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir şekilde kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonu anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Bakan Göktaş, “Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesiyle aileleri yalnız bırakmıyoruz. SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. Bu doğrultuda SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Eylül 2023 ödemesi olarak toplam 579 milyon TL yatırdık” dedi.

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Ödemeleri 2023’te Ne Kadar Olacak?

2023 yılı Temmuz-Aralık döneminde ihtiyaç sahibi ailelere yapılan SED yardımı yüzde 17,55 oranında zamlandı. Buna göre, daha önce 3.038 TL ödeme alan bir aile, yeni zam oranıyla birlikte 3.571 TL ödeme alacak.

Koruyucu ailelere yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 4.853 TL’den 5.704 TL’ye çıkarıldı.

TC Kimlik Son Hanesi 2, 4, 6, 8 ve 10 için Geceyarısı Müjde: 3.571 TL Yardım Başvuruları Başladı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.