EkonomiGenelTürkiye

Son Dakika: Altın Fiyatlarında Yatırımcılar İçin Müjdeli Haberler! Gram Altın ve Çeyrek Altın Sahipleri Dikkat!

Ortadoğu Savaşında Altın Fiyatları Tırmanıyor

Ortadoğu Savaşı ve Altın Yatırımı

Ortadoğu’daki sıcak ortamdan etkilenen altın fiyatları tırmanmaya devam ediyor. Savaş ortamlarında psikolojik olarak yükselişe geçen altın, kısa sürede yatırımcısına kazanç sağladı. Bu yazıda, Ortadoğu savaşının altın fiyatları üzerindeki etkisini ve yatırım yapmayı düşünenler için önemli bilgileri ele alacağız.

Altının Yükselişinde Etkileyici Bir Neden: İsrail-Hamas Çatışması

Uzun süredir stabil kalan altının yükselişindeki ana neden İsrail-Hamas çatışması oldu. Altın fiyatları, ABD ekonomisindeki yüksek enflasyon ve Fed’in faizleri hızlı artırmasından dolayı gerileme yaşıyordu. Ancak, Ortadoğu savaşıyla birlikte altın prim yapmaya devam etti.

Ons Altında Güçlü Yükseliş

Ons altın, son 6 işlem gününde sürekli bir yükseliş gösterdi. 6 Ekim 2023 tarihinde başlayan yükseliş hareketi günümüze kadar devam etti. Ons altın son 6 günde yaklaşık olarak %6 oranında yükseldi. Güne 1869 dolar seviyesinden başlayan ons altın, gün içinde en düşük 1867 doları, en yüksek 1919 doları gördü. Şu anda ise 1914 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Gram Altın Primli Seyrediyor

Gram altın fiyatları da yükselişe geçti. Ons altındaki hareketlilik, döviz kurlarındaki yükselişin de etkisiyle gram altın güne 1666 liradan başladı. Gün içinde en düşük 1663 lira, en yüksek 1715 lira seviyesini gördü. Şu sıralar ise gram altın 1711 lira seviyesinde işlem görüyor. Son 6 günde gram altının yükselişi, yaklaşık olarak %6 oranında gerçekleşti.

Petrol Fiyatlarındaki Hızlı Yükseliş

Savaşla birlikte petrol fiyatlarında hızlı yükseliş gerçekleşti. Petrol bugün yaklaşık %5 primle 90 dolar sınırında hareket ediyor. Bu durum, altın gibi güvenli liman olarak görülen diğer yatırım araçlarına olan talebi artırabilir.

Özetlemek gerekirse, Ortadoğu savaşı altın fiyatlarının yükselmesine yol açmıştır. İsrail-Hamas çatışması ve ABD ekonomisindeki yüksek enflasyon gibi faktörler, altının prim yapmasını desteklemiştir. Yatırımcılar için altın ve diğer değerli metaller, belirsizlik dönemlerinde güvenli liman olarak tercih edilebilir.

Son Dakika: Altın Fiyatlarında Yatırımcılar İçin Müjdeli Haberler! Gram Altın ve Çeyrek Altın Sahipleri Dikkat!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.