EkonomiGenelTürkiye

“Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası hesabı olanlara önemli duyuru!”

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası hesabı olanlara son çağrı! Paranızı korumak için işlem yapmayı unutmayın

Ziraat Bankası hesap sorgulama: Paranızı kaybetmek istemiyorsanız kontrol edin

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi devlet bankaları, müşterilerine son dakika bir duyuru yaptı. Son zamanlarda, vatandaşlar faizsiz krediler ve maaş işlemleri gibi nedenlerle birden fazla bankada hesap açmaya başladı. Ancak bu durum banka hesaplarında sorunlara ve karışıklıklara yol açabiliyor. Özellikle unutulan paraların sayısı her geçen gün artarken, 3 kamu bankası da müşterilerini uyarıyor.

Ziraat Bankası unutulan para sorgulama nasıl yapılır?

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada, “22.04.2021 tarih ve 31462 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7316 sayılı Kanun’un 12. maddesiyle ‘Yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacak, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi hâlinde YTM’ye emaneten devredilir’ denilmektedir. Zamanaşımına uğrayacak yatırım hesapları listesinde yer alan müşterilerimizin YTM’ye devir yapılacak tarihten önce şubelerimize başvurmaları gerekmektedir. Listede belirtilen tarihe kadar işlem yapılmazsa, yatırım hesaplarındaki her türlü emanet ve alacaklar, Takasbank ve MKK nezdindeki YTM hesaplarına devredilecektir” denilmektedir. Bu nedenle, müşterilerin sorgulama yapmaları önemlidir.

Vakıfbank ve Halkbank unutulan para sorgulama

Halkbank ve Vakıfbank da konuyla ilgili açıklama yapmışlardır. “6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 83. maddesine göre, yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden, yatırım fonu ve değişken sermayeli yatırım ortaklıkları için ise tasfiye tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi hâlinde YTM’ye gelir kaydedilir” denilmektedir.

Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliği uyarınca, zaman aşımına uğrayacak tüm emanet ve alacaklar bir sonraki takvim yılı içinde ilan edilir. İlan edilecek listelerde emanet ve alacakların zaman aşımına uğrayacağı tarihler belirtilir. Son başvuru tarihine kadar kimlik belgesiyle birlikte herhangi bir banka şubesine başvurulmazsa, hesaplardaki tüm emanet ve alacaklar Yatırımcı Tazmin Merkezine devredilecektir.

Bu nedenle, kamu bankalarının resmi sitelerinden zaman aşımı sorgulaması yaparak, paranızın durumunu kontrol edebilirsiniz.

Yukarıdaki linklere tıklayarak, kimlik numaranızı kullanarak zaman aşımı sorgulamanızı yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.