EkonomiGenelTürkiye

“Bakan Açıkladı: Banka Hesabınıza 5.097 TL Destek Yattı!”

Destek Ödemesi Açıklaması!

Evde bakım parası kapsamında yapılan sosyal yardımlar Türkiye’de birçok vatandaşa destek ödemeleri yapılmasını sağlıyor. Her ay destek ödemelerini gören vatandaşlar, bu devlet yardımı ile zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabiliyor ve bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Evde Bakım Parası Nedir?

Evde bakım parası, bakıma ihtiyaç duyan kişilerin aileleri tarafından sağlanan bakımı teşvik etmek amacıyla verilen bir maaştır. Devletin rehabilitasyon merkezlerinde bu kişilerin bakımı yapılabilecek olsa da, aile ortamından kopmalarını engellemek için Aile Bakanlığı her ay yardım ödemesi yapmaktadır.

Her Ay Ödeme!

Evde bakım parası, Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmetlerinden biridir. Engelli bireylerin öncelikle aile yanında bakımlarının yapılması amaçlanmıştır.

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım parası hakkında yaptığı açıklamada, “Bakanlığımız tarafından vatandaşlarımıza sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden olan evde bakım yardımı 2006 yılından beri vatandaşlarımıza verilmektedir. Engelli bireylerin öncelikle aile yanında bakımlarının yapılması amaçlanmıştı. Evde bakım parası ile bakıma ihtiyaç duyan aile yakınlarının bakımlarını üstlenen vatandaşlar destekleniyor” şeklinde konuştu.

Paralar Hesaplarda!

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye genelinde evde bakım parası ödemelerine ilişkin son durumu açıkladı. Bu ay toplamda 2,8 milyar lira evde bakım maaşı ödemesi yapılacağını belirten Bakan Göktaş, bu ödemenin 561 bin vatandaşa ulaşacağını ifade etti. Engelli vatandaşlar ve ailelerinin yaşamdan izole olmamalarını istediklerini söyleyen Bakan Göktaş, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla bu alanda çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.