EkonomiGenelTürkiye

Erdoğan müdahale ederek, ZAM ertelendi! Yeni tarih belirlendi.

Erdoğan Son Dakika Müdahale Etti, O Zam Ertelendi! Cumhurbaşkanı Yetkisini Kullandı İşte Yeni Tarih

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZAMLARI ERTELEDİ!

Küresel piyasalarda yaşanan olumsuzluklar, peş peşe meydana gelen doğal afetler, savaşlar ve enflasyonda yükseliş Türkiye’de de büyük bir ekonomik dalgalanma yaşanmasına neden olmuştu. Koronavirüs salgınının hemen ardından patlak veren Rusya Ukrayna savaşı, ardından içeride yaşanan 11 ilimizi yıkan büyük deprem felaketi, peş peşe yaşanan sel felaketleri, yoğun mülteci akımı Türkiye’deki ekonomik kırılganlığı arttırırken gözler yeni ekonomi yönetimine çevrilmişti. Merkez Bankası sert bir parasal sıkılaşma politikası uygulamaya başlarken yeni zam haberleri de yağmur gibi yağmaya başlamıştı.

Yeni kurulan hükümette bakanların taleplerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iddialara göre Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından talep edilen paketleri erteledi. Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız günlerde BOTAŞ tarafından sanayi alanında kullanılan doğalgaza yüzde 20 oranında zam yapıldığı ilan edilmişti.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan tarafından yapılan habere göre aynı zam paketinde konutlar için doğalgaz ve elektrik zammı da yer alıyordu. Özellikle de son dönemde dolar kurunda yaşanan rekor artış kurumların zarar etmesine neden olurken Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından konutlar için elektrik ve doğalgaz tarifesine de zam talep edildi. Söz konusu rakamın bugünkü miktarın 3 katı olduğu iddia edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi kurmaylarına kademeli zam talimatı verdiği ve zamların seçim sonrasına ertelenmesi talimatı verildiği iddia edildi.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM VAR MI, NE ZAMAN GELECEK?

Babacan kaleme aldığı yazısında “Vatandaşlar, martta yapılacak yerel seçimin uzatmalarını yaşıyor” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla zamların 2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerden sonrasına ertelendiği ifade edildi. Zamların kademeli olarak 3 aşamada yapılacağı ve seçimden sonra hayata geçirileceği belirtildi.

Erdoğan müdahale ederek, ZAM ertelendi! Yeni tarih belirlendi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.